Lincy heeft soms iets meer uitleg nodig. Een functie als bijvoorbeeld secretaresse is dan niet de beste match. Maar Lincy is uniek. Ze mag dan PDD-NOS hebben, ze is waanzinnig goed met cijfers en data, is erg perfectionistisch en pikt fouten er zo tussenuit.

“Mijn baas Richard zegt geregeld dat hij tevreden is, zo’n compliment is erg fijn.”

Lincy Jansen

(Administratief medewerkster bij Doetax)

Lincy heeft PDD-NOS en zat bijna een jaar thuis toen ze te horen kreeg dat ze een proefplaatsing kon krijgen bij Doetax in Doetinchem. Eerst ging ze op gesprek om zichzelf voor te stellen. De klik met directeur Richard Seijger was er vanaf het eerste moment. Ze kon al snel beginnen; de week erop al.

Aan de slag bij Doetax
“Eerst ben ik drie maanden aan de slag gegaan in de vorm van een proefperiode. Voor mij en Doetax erg prettig om te wennen. Die proefplaatsing is omgezet naar een tijdelijk contract. Richard is erg blij met me. Ik  heb het altijd naar mijn zin en ben goedgehumeurd. Mijn talenten zoals een goed geheugen voor feiten en data, goed letten op details en het opmerken van fouten worden gezien als grote voordelen.”

Naar haar zin
“Wat was ik blij dat Doetax mij een kans wilde geven. Dat ritme om elke dag naar je werk te gaan, dat voelt gewoon goed. Als je lang thuis zit, wordt je wereldje wel klein. Vanaf dag één heb ik het hier naar mijn zin. Ik ben de enige vrouw bij Doetax. Dat was van tevoren met mij besproken. Of ik daar bezwaar tegen had. Welnee, helemaal niet.”

Heel secuur
“Dat ik PDD-NOS heb, werd vastgesteld in groep 3 van de basisschool. Wat betekent dat voor mij in de praktijk? Dat ik iets meer uitleg nodig heb. Daardoor ben ik nog wel eens onzeker. Richard zegt geregeld dat hij tevreden is, zo’n compliment is erg fijn.”

Unieke talenten
“Het bijhouden van de personeelsdossiers en gewerkte uren zijn onder andere werkzaamheden waarvoor ik bij Doetax verantwoordelijk ben. Ook neem ik geregeld de telefoon op. Het komt goed van pas dat ik mezelf nauwgezet controleer en oog heb voor details. Bovendien ben ik altijd op tijd en ik houd me aan afspraken. Volgens Richard kan ik heel snel typen, maar dat valt best mee hoor.”

Over Unieke Achterhoekers
“Ik vind het supergoed dat er meer aandacht is voor mensen die moeite hebben met het vinden van een baan. Want iedereen verdient een kans. Kijk nou naar mij en zie hoe veel positiever ik tegenwoordig in het leven sta!”

Sociaal ondernemen? Werf een unieke Achterhoeker via het Werkgeversservicepunt Achterhoek.