Kevin vindt het moeilijk contacten te leggen. Een functie als receptionist is niet zijn ding. Maar Kevin is uniek. Hij mag dan PDD-NOS hebben, hij heeft veel geduld, een groot doorzettingsvermogen, een goed geheugen voor feiten en data én is erg perfectionistisch.

“Deze baan is voor mij een springplank naar een betere toekomst!”

Bastiaan Besselink & Kevin K.

(Huishoudelijk team Wim Bosman/Mainfreight)

Kevin en Bastiaan zijn collega’s in het huishoudelijke team van Wim Bosman/Mainfreight. Daardoor komen ze met iedereen in contact. Er wordt van hen verwacht dat ze een bijdrage leveren aan de positieve sfeer binnen het bedrijf, waarbij ze respectvol omgaan met iedereen. Opvallende zaken dienen zij te signaleren en door te geven.

foto Bastiaan

Bastiaan: “De hele dag thuiszitten? Ik moet er niet aan denken!”

Bastiaan is een vechter
Bastiaan groeide op in Ulft, maar woont nu met zijn Amerikaanse Staffordshireterriër Bronco in Terborg. Hij werkt zo’n 16 jaar bij Wim Bosman. Nadat hij Bronco heeft uitgelaten gaat hij fluitend naar zijn werk. Bastiaan vindt zichzelf een vechter. Hij had een moeilijke start, door zuurstofgebrek bij de geboorte liep hij een leerbeperking op. Toch staat Bastiaan positief in het leven.

Bastiaan’s unieke talenten
“De hele dag thuiszitten? Ik moet er niet aan denken! Ik werk 40 uur per week en vind het superfijn dagelijks onder de mensen te zijn. Ik ben altijd op tijd, bereid om alles aan te pakken en heb elke dag goede zin. Omdat ik al zolang bij Wim Bosman werk ken ik het bedrijf heel goed. Daardoor ben ik overal inzetbaar.”

Catering en veel meer
“Dagelijks verdeel ik de binnenkomende post. En ik neem nogal wat huishoudelijke klussen voor mijn rekening. Ongeveer één keer per kwartaal is er hier een jubilaris. Dan help ik met de catering. Dat zijn leuke en vrolijke momenten.”

Subsidie goede regeling
“Soms heb ik iets meer uitleg nodig. Dat zeg ik altijd eerlijk. Omdat ik Wajonger ben, krijgt Wim Bosman subsidie voor mij. Die regeling vind ik goed. Het zorgt ervoor dat werkgevers mensen zoals ik eerder een kans geven. Iedereen verdient zo’n kans!”

Kevin zit niet stil
Wajonger Kevin woont in Doetinchem en is via zijn jobcoach bij Wim Bosman geplaatst. Daarvoor zat hij ongeveer een jaar thuis, nadat zijn werk als treintoezichthouder voor de gemeente Doetinchem begin 2014 stopte. In dat jaar zat hij niet stil, hij begon met darten en stortte zich op het handtam maken van zijn valkparkiet Sammy. Dat lukt alleen als je veel geduld en doorzettingsvermogen hebt!

Echte doorzetter
“Pas toen ik 20 was, werd vastgesteld dat ik een milde vorm van PDD-NOS heb. Deze diagnose verklaart onder meer waarom ik wel contact maak, maar het moeilijk vind om deze te onderhouden. Bovendien heb ik een vertraging in mijn denken en doen. Naast dingen die voor mij wat moeilijker zijn, ben ik in andere juist heel goed. Zo heb ik een goed geheugen voor feiten en data, en kan ik iets goed volhouden totdat het helemaal af is. Ook ben ik een perfectionist. Nee, ik gooi het bijltje er niet snel bij neer.”

Carrière maken
“Deze baan bij Wim Bosman is voor mij een springplank naar een betere toekomst. Uiteindelijk streef ik naar meer verantwoordelijkheid. Ik ben heel leergierig en wil mijn leidinggevende laten zien dat ik nog meer kan. Hier liggen al plannen voor op stapel. Maar ik vind het prima te starten met de huidige werkzaamheden om mezelf eerst te bewijzen.”

Over Unieke Achterhoekers
Er zijn te veel mensen die thuis zitten. Het beste is dat zij ook een baan vinden, want het is leuk om aan jezelf te werken. Doorgroeien is wat je nodig kunt hebben voor een leuker leven.

Bent u bereid om een Unieke Achterhoeker op te nemen in uw team? Werf een unieke Achterhoeker via het Werkgeversservicepunt Achterhoek.