In de Achterhoek staat het realiseren van banen voor Unieke Achterhoekers hoog op de agenda. Deze Unieke Achterhoekers willen graag aan het werk, maar wat betekent dat voor een bedrijf? Wat heeft een Unieke Achterhoeker eigenlijk nodig? Om daar achter te komen, is er tijdens de Werk3daagse van het UWV op dinsdag 3 november de workshop Harrie©. Achterhoekse ondernemers kunnen hier gratis aan deelnemen.

De ideale collega

Harrie© is de personificatie van de ideale collega. Harrie staat voor: Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer een werknemer met een arbeidsbeperking goed wordt ondersteund door een naaste collega, de kans voor succesvol participeren op de werkvloer aanzienlijk wordt verhoogd. Om deze reden hebben CNV Jongeren en Vilans Harrie© in het leven geroepen.

Met antwoorden naar huis

Tijdens de Harrie©-workshop maken deelnemers kennis met Harrie en de Harrie-eigenschappen. Wat betekenen deze eigenschappen eigenlijk, is het moeilijk om ‘Harrie’ te zijn en bent u een geschikte ‘Harrie’? De Harrie’s van CNV Jongeren zorgen ervoor dat u met de antwoorden huiswaarts keert.

Sociaal ondernemerschap

De Harrie©-workshop is bedoeld voor ondernemers die open staan voor Unieke Achterhoekers en voor sociaal ondernemerschap. Bij de zoektocht naar de ideale Unieke kan een ondernemer rekenen op ondersteuning vanuit het Werkgeversservicepunt Achterhoek. Ook zijn er diverse mogelijkheden om een Unieke Achterhoeker goed aan het werk te laten gaan; van coaching op de werkplek tot bijvoorbeeld een proefperiode en loonkostensubsidie.

Info & aanmelden

Aanmelden voor de Harrie©-workshop kan door een e-mail te sturen naar werk3d.achterhoek@uwv.nl.
De workshop begint dinsdag 3 november om 15.45 uur en duurt tot 16.45 uur.
Locatie: Ondernemerscentrum Doetinchem, Koopmanslaan 3 in Doetinchem.

Informatiestand

Vooraf en na afloop van de workshop kunt u op de informatiemarkt van de Werk3daagse kennismaken met de Unieke Achterhoekers-campagne.