“Achterhoekers zijn harde werkers. Toch heeft een grote groep veel moeite een baan te vinden. Daarom werken we samen aan passende banen voor meer mensen. Een mooi voorbeeld is Sjors, ook een unieke Achterhoeker, die zijn handtekening recent zette onder zijn jaarcontract bij Hacron”, waren deze week de woorden van wethouder René Hoijtink op de gemeentepagina en website van gemeente Oost Gelre.

Sjors-Hacron-400bEen echte baan

Sjors is een van de vele jongeren voor wie het lastig is om werk te vinden. Na zijn opleiding bood zijn stagebedrijf Hacron hem echter een baan aan.

Met hulp van het Werkgeversservicepunt

Het verhaal van Sjors gaat als volgt. In de afrondingsfase van zijn opleiding en stage meldde Sjors zich bij het Werkgeversservicepunt Achterhoek (Sociale Dienst Oost Achterhoek, SDOA) vanwege de Participatiewet. Voor Sjors en zijn ouders was het van belang dat Sjors na zijn opleiding snel aan het werk zou kunnen gaan. Het Werkgeversservicepunt heeft met Hacron gesproken over de mogelijkheden en kansen voor Sjors. Dat leidde tot een heel mooi eindresultaat.

Mooi voorbeeld

Wethouder René Hoijtink: “Hacron in Lievelde is een van de vele mooie voorbeelden van werkgevers in onze gemeente die graag met Unieke Achterhoekers werken.”

U ook?

Wilt u ook werken met Unieke Achterhoekers? Neem dan ook contact op met Werkgeversservicepunt Achterhoek.

Het praktijkverhaal van Sjors en Hacron

Binnenkort verschijnt het hele verhaal van Sjors en Hacron op deze Unieke Achterhoekers-website. Het artikel op de website van Oost Gelre kunt u nu al lezen.