Wilco zat al een tijd thuis. Hij had de hoop om ooit nog een baan te vinden, bijna verloren. Maar met 49 jaar ben je nog niet oud! Wilco heeft goede ideeën en is weer mondig genoeg om ze te opperen. Doordat hij weer aan het werk is en collega’s heeft, is Wilco helemaal opgeleefd. Hij is een loyale, blije medewerker die zich volledig inzet.

“Dat mijn ideeën serieus worden genomen, voelt heel goed.”

Wilco Nieuwenhuis

(Productiemedewerker bij Paper Management Services BV)

Wilco Nieuwenhuis zat al een paar jaar thuis en was druk met zijn parkieten, papegaai, moestuin en bloemen. Ondanks zijn hobby’s voelde dat thuiszitten niet goed. Wilco wilde dolgraag weer aan de slag, maar had de moed ooit nog een baan te vinden bijna opgegeven.

In februari 2015 mocht hij via de bemiddeling van het Werkgeversservicepunt Achterhoek op gesprek komen bij PMS. Hij herinnert zich het gesprek nog goed; was best zenuwachtig. In het anderhalf uur durend gesprek was er een klik en hij kon binnen een week beginnen.

Werkritme opbouwen
“Voor mij was het belangrijk om weer werkritme op te bouwen. Daarom ben ik op aanraden van het Werkgeversservicepunt Achterhoek met drie halve dagen per week begonnen. In 3 maanden tijd werkte ik 40 uur per week, dus dat ging best snel. Het voelde goed.”

Blij met jaarcontract
“Sinds ik bij PMS werk, zit mijn leven in de lift. Ik vind het fantastisch om weer een toekomst te hebben. Een maand geleden heb ik een jaarcontract gekregen en als klap op de vuurpijl mag ik mijn heftruckcertificaat halen. Het oefenen daarvoor gebeurt deels in mijn eigen tijd en deels in de baas zijn tijd. Soms ga ik op zaterdag naar PMS om extra rondjes te rijden. Zodra ik mijn certificaat heb, ben ik meer waard voor de arbeidsmarkt. Alles valt op zijn plek!”

Ideeën worden serieus genomen
“De communicatie is bij PMS heel open en eerlijk. Omdat ik me op mijn gemak voel, durf ik mezelf te uiten en ideeën te opperen. Zo heb ik voorgesteld om maandelijks een werkoverleg te houden. PMS heeft mijn idee overgenomen. Dat ik serieus word genomen, voelt heel goed. PMS is een echt familiebedrijf, heel sociaal en er wordt naar de mensen geluisterd. Dat is erg fijn.”

Veelzijdig inzetbaar
“Ik sta meestal aan de vellensnijmachine maar sealen doe ik ook. En als er inpakwerkzaamheden zijn, draai ik daar mijn hand niet voor om. Ik vind het leuk om verschillende dingen aan te pakken. In het begin had ik heel veel vragen, maar inmiddels weet ik hoe het reilt en zeilt en ben ik een allround medewerker geworden. Ik hoop dat ik hier nog lang kan blijven, want ik heb het erg naar mijn zin.”

Bent u op zoek naar een loyale, veelzijdige medewerker die zijn unieke talenten graag inzet? Werf een Unieke Achterhoeker via het Werkgeversservicepunt Achterhoek.