SchuurmanSchoenen Niels

Niels kan niet tegen te veel prikkels en heeft iets meer structuur nodig dan gemiddeld. Maar Niels is uniek. Hij heeft een tomeloze energie en vindt het leuk om nieuwe dingen te leren. Sinds hij bij Schuurman Schoenen werkt, is hij opener en durft hij voor zijn mening uit te komen. Hij is loyaal, betrokken en heeft tot nu toe nog geen dag verzuimd.

“Ik vind het superleuk om nieuwe dingen te leren.”

Niels Knoef

Magazijnmedewerker bij Schuurman Schoenen

Niels Knoef (23) is een vriendelijke jongeman met een tomeloze energie en een vrolijk karakter. Hij woont met zijn vader, moeder en broertje in Neede. Na het afronden van de praktijkschool MAXX lag het voor de hand om bij Hameland in zijn woonplaats aan het werk te gaan. Echter, hij kreeg geen indicatie en dreigde daardoor tussen wal en schip te raken.
Via het UWV belandde hij bij een bedrijf in Haaksbergen. Het was geen goede match. Niels werd gepest en voelde zich daardoor eenzaam en onzeker. Je zult maar elke dag met knikkende knieën naar je werk moeten gaan. Niels: “Ik vind werken heel tof, maar door dat pesten was het echt niet vol te houden.”

Nieuwe kans
Nadat Niels een paar maanden had thuisgezeten, kreeg hij via het UWV een nieuwe kans. Dit keer bij Schuurman Schoenen in Neede. Hij startte met een proefplaatsing van 3 maanden en kwam onder de hoede van Hennie Dolphijn, die logistiek manager is bij Schuurman Schoenen.

Uitstekende match
Dit keer is de match uitstekend. Niels krijgt met Hennie een leidinggevende die vaker heeft gewerkt met mensen die iets meer structuur en begeleiding nodig hebben. Hij ziet er nauwlettend op toe dat er fijn en collegiaal met elkaar wordt gewerkt. Het klikt tussen de mannen, waardoor Niels opbloeit.

Niet te veel prikkels
Omdat Niels niet goed tegen te veel prikkels kan, let Hennie daar extra scherp op. Niels: “In het begin mocht ik alleen spullen inpakken. Omdat Hennie ziet dat ik steeds meer aankan, mag ik ook ander werk doen. Zo ben ik inmiddels op veel plekken inzetbaar. Ik vind het superleuk om nieuwe dingen te leren! Omdat ik goed mijn best doe en oplet, leer ik steeds meer. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin!”

Voetbal, voetbal, voetbal
Naast zijn werk bij Schuurman Schoenen heeft Niels een grote hobby. Als materiaalman bij Sportclub Neede zorgt hij ervoor dat alle materialen tijdens trainingen en wedstrijden pico bello in orde zijn. Ook bij de sportclub merken ze dat Niels beter in zijn vel zit en krijgt hij steeds meer verantwoordelijkheden.

Iedereen heeft talenten
Niels laat zien dat iedereen talenten heeft. Hennie: “Ik heb Niels zien opbloeien. In het begin was hij verlegen en wat teruggetrokken. Nu durft hij zijn mening te geven. Hij is geen ja-knikker meer en dat vind ik heel fijn om te zien.”

Ziet u mogelijkheden binnen uw bedrijf om jongeren zoals Niels een kans te geven? Werf een Unieke Achterhoeker via het Werkgeversservicepunt Achterhoek!