Amanda Gordt (27) werkt bij E-Belts in ’s-Heerenberg en heeft een lichte vorm van PDD-NOS. Daardoor heeft ze bijvoorbeeld wat moeite met het leggen van contacten en voelt ze zich ongemakkelijk in grote ruimtes. Maar Amanda gaat liever uit van haar talenten! Ze is precies, loyaal, leergierig en staat open voor nieuwe processen. Voldoende eigenschappen om waardevol te zijn op de arbeidsmarkt.

 “Eerst moest ik wennen, maar ik leer het werk snel”

Amanda Gordt

(Magazijnmedewerkster bij E-Belts)

Amanda Gordt werkt sinds een paar maanden bij groothandel E-Belts in ’s-Heerenberg. Het bedrijf ontwikkelt leren riemen, bretels en gespen en levert die aan lederwarenzaken, schoenmakerijen en herenmodezaken in heel Nederland.De vaste klanten kunnen via een inlogsysteem online hun producten bestellen. Vervolgens wordt de bestelling in ’s-Heerenberg klaargezet voor verzending en administratief verwerkt. Amanda is de eerste en tot nu toe enige medewerker die het jonge bedrijf in dienst heeft.

Na 4 jaar weer aan het werk
Magazijnwerk is helemaal nieuw voor Amanda. Voordat ze bij E-Belts aan de slag ging, zat ze 4 jaar thuis. Daarvoor werkte ze bij verschillende bloemenzaken en bij een tuincentrum als bloemenbindster. Amanda: “Werken met bloemen is iets wat ik kan en waarvoor ik geleerd heb. Mijn diploma bloemschikken behaalde ik in 2010, dus het ligt voor de hand dat ik na mijn opleiding bij het AOC in Doetinchem werk zocht in de bloemensector. Maar als het allemaal tegenzit, moet je bereid zijn je grenzen te verleggen.”

Wat tegenslagen
Amanda had driedubbel pech! Door de recessie liep de omzet bij de bloemenzaak waar ze werkte, flink terug. Ze had het naar haar zin, dus vond ze het erg jammer dat ze op een gegeven moment ontslag kreeg. “Ik begreep het wel, maar baalde flink.”  Amanda vond opnieuw werk bij een bloemenzaak en werkte daarna bij een tuincentrum. Het feit dat ze PPD-NOS heeft en dat niet vertelde, is een keer reden geweest voor ontslag. “Daar begreep ik niets van en het maakte me onzeker.”

Opnieuw proberen
Na die drie tegenslagen kwam Amanda thuis te zitten. Om de tijd te doden, hielp ze haar moeder in de huishouding en vond vrijwilligerswerk bij een hobbyzaak. Het initiatief om vrijwilligerswerk te doen, nam ze zelf in samenspraak met de mensen van het UWV. Helaas stopte het vrijwilligerswerk vrij plotseling. “De klik was er niet, dat was heel jammer!” In die 4 jaar zonder werk heeft Amanda de stap gezet om zelfstandig te gaan wonen. “Dat was voor mij een enorme uitdaging, die ik op wilskracht heb gezet, maar wel goed is uitgepakt.”

Jobcoach helpt
Omdat Amanda elke keer haar neus stootte bij het vinden van een baan, kreeg ze een jobcoach. De jobcoach kwam in eerste instantie bij haar thuis om haar zo intensief te begeleiden naar een nieuwe werkplek. Tijdens zo’n thuissessie noemde haar jobcoach het werk bij E-Belts. Amanda was direct enthousiast over de aangeboden functie, want ze herkende zichzelf in het functieprofiel. “Ik zag op tegen het sollicitatiegesprek en was zenuwachtig en onzeker. Daarom vond ik het heel fijn dat mijn jobcoach meeging.” Tijdens het gesprek stelde eigenaar Reinout Amanda op haar gemak. Daardoor zag ze het zitten om bij hem als magazijnmedewerkster te beginnen.

Drie maanden verder
Amanda werkt nu 3 maanden bij E-Belts. “Eerst moest ik wel wennen, maar ik leer het werk snel.” Ze vindt het leuk om met mooie, modische producten te mogen werken. Het fijnst vindt ze het uitpakken van een nieuwe zending. Op zo’n moment is ze benieuwd naar de kleuren en uitvoering van de riemen die Reinout heeft ingekocht. Amanda heeft er al wat taken bijgekregen omdat Reinout ziet dat ze het aankan. Dat hij vertrouwen in haar heeft, geeft Amanda een goed gevoel en meer zelfvertrouwen.


Maatschappelijk schoonhouden?

Wilt u doelgericht verder met maatschappelijk ondernemen? Overweeg het aannemen van een Unieke Achterhoeker! Het Werkgeversservicepunt Achterhoek kijkt heel gericht naar de eisen die u stelt en zoekt daarbij een geschikte kandidaat. Wilt u meer weten? Neem gerust contact op met het Werkgeversservicepunt Achterhoek.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren