Amber Nijman

Jolanda Volman-Te Winkel (49) en Tanja Peppelman (24) werken bij Globe Group. Beiden hebben ze een tijdje een bijstandsuitkering gehad. Door hun schouders er vol onder te zetten, zich proactief op te stellen en kansen te benutten is het hen gelukt uit de bijstand te komen. Ze zorgen weer voor zichzelf!

 “We zorgen weer helemaal voor onszelf!”

Jolanda Volman-Te Winkel en Tanja Peppelman

(Werken beide bij Globe Group)

Jolanda Volman-Te Winkel (49) en Tanja Peppelman (24) werken bij Globe Group als beveiliger én verkeersregelaar. Globe Group in Zelhem richt zich op beveiliging (Globe Security), op het regelen van het verkeer (ETS) en er is een inpandig opleidingscentrum (B.O.C Opleidingscentrum). Bij deze organisatie werken zo’n 150 mensen.

Proactief zoeken naar een baan
Jolanda werkte tot februari 2015 als taxichauffeur. Toen het bedrijf failliet ging, kwam ze thuis te zitten. Jolanda: “Opeens zat heel veel tegen en daardoor kwam ik in de bijstand terecht. Ik vond het helemaal niks dat ik mijn hand moest ophouden. Toen ik via via hoorde dat Globe Security verkeersregelaars zocht, trok ik de stoute schoenen aan. Samen met een vriendin, die ook werk zocht, gingen we op de bonnefooi naar Globe Group en meldden ons bij de balie.”

Begin van nieuwe toekomst
“We werden allervriendelijkst ontvangen en gingen met een informatiepakket naar huis. Zowel mijn vriendin als ik zagen het wel zitten als verkeersregelaar aan de slag te gaan. In 3 dagen tijd haalden we ons certificaat en kregen een nulurencontract. Dat voelde toch als het begin van een nieuwe start. Op een gegeven moment vroeg iemand van Globe Security of ik de opleiding voor Particuliere Beveiliger wilde volgen. Ja…, dat wilde ik wel, maar ik kon het niet betalen.”

Met hulp van het UWV
Jolanda: “Na goed overleg met de mensen van de gemeente startte ik in september 2015 met de opleiding, die werd bekostigd door de gemeente, Globe Security en mijzelf. Nadat ik het theorie-examen had gehaald, ging ik praktijklopen en volgde ik de praktijktraining. Het hele opleidingstraject verliep voorspoedig en geheel volgens planning. Sinds augustus 2016 ben ik een volwaardig allround medewerker bij Globe Security. Ik kan ingezet worden als professioneel beveiliger, evenementenbeveiliger en verkeersregelaar.”

Eigen broek ophouden
Jolanda is de koning te rijk dat ze haar eigen broek weer kan ophouden. “Dit werk past bijzonder goed bij mij en ik heb het super naar de zin. Tijdens beveiligingsklussen is de auto mijn veilige basis. Soms is het spannend, maar ik ben nog nooit bang geweest. Dat komt omdat we via de portofoon altijd in verbinding staan met een collega. Daardoor ben je nooit alleen. De sfeer is fijn, de roosters worden in goed overleg gemaakt. Ik werk hier nu anderhalf jaar en ik heb er een soort van nieuwe familie bijgekregen!”

Ook Tanja kiest voor omscholen
Net zoals Jolanda, is Tanja omgeschoold naar professioneel beveiliger. Toen ze op het Graafschap College de opleiding voor servicemedewerker had afgerond, kon ze helaas geen baan vinden. “Dat was erg frustrerend. Ik solliciteerde me gek, maar het lukte gewoon niet.” Via haar jobcoach kwam Tanja in contact met Globe Security. Uiteindelijk zette ze de stap om zich te laten omscholen. In haar geval nam Globe Security het opleidingstraject voor zijn rekening.

Beveiliging én verkeersregelaar
Tanja heeft een combinatiebaan. Ze werkt als beveiliger én als verkeersregelaar. De beveiliging is helemaal haar ding. Het is niet alleen financieel aantrekkelijker in de beveiliging te werken, het past ook beter bij haar talenten. Eén daarvan is haar oplettendheid; ze kijkt altijd en overal om zich heen. Daarbij past ’s nachts werken uitstekend bij haar bioritme. Tanja: “Om mijn uren te kunnen draaien, werk ik ook in de verkeersregelaar. Die extra uren kan ik goed gebruiken.”

Wilt u iemand die in de bijstand zit een kans geven? Zodat zo’n Unieke Achterhoeker op den duur weer voor zichzelf kan zorgen? Het Werkgeversservicepunt Achterhoek kijkt heel gericht naar de eisen die u stelt en zoekt daarbij een geschikte kandidaat. Wilt u meer weten? Neem gerust contact op met het Werkgeversservicepunt Achterhoek.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren