Toolsrent

Toolsrent vestigde zich midden 2015 op het Winterswijkse industrieterrein. De particulier, zelfstandige professional en andere bouwgerichte ondernemingen kunnen bij dit verhuurbedrijf moderne machines, gereedschappen, units, en evenementenmaterialen huren.

“Je kunt het zo gek niet bedenken”, zegt manager Mike Buunk. “We verhuren werkelijk alles voor op de bouwplaats en er zijn grote aantallen beschikbaar die we creatief kunnen inzetten.”

Snel gegroeid
In een jaar tijd is deze startende onderneming gegroeid van 2 naar 3 medewerkers. Sinds juli 2016 is er ook een Wajonger in dienst, die met hulp van het Werkgeversservicepunt Achterhoek werd geselecteerd. In eerste instantie was manager Mike (22) niet enthousiast over het initiatief iemand via deze weg aan te nemen, er waren immers ook kandidaten vanuit het eigen netwerk beschikbaar. Mike vroeg zich af: “Zouden wij wel een medewerker krijgen die goed past bij ons kleine team?”

Profiel opgesteld
Mike: “We hadden een profiel voor de nieuwe medewerker in ons hoofd. Bij voorkeur moest dat iemand zijn met een VCA-certificaat. De persoon die bij ons in het magazijn werkt, moet kennis hebben over veilig werken. Ook moet hij weten wanneer persoonlijke beschermingsmiddelen verplicht zijn. Daarnaast is het voor een goede bedrijfsvoering van een kleiner bedrijf belangrijk dat we op iemand kunnen rekenen. In een klein team kun je ziekteverzuim of ander verzuim moeilijker opvangen. Kortom; we hadden een vacature voor iemand met een VCA-certificaat, een uitstekende proactieve werkhouding en die alles wil aanpakken in ons magazijn.”

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

“Zouden we wel de beste medewerker krijgen die goed past bij ons kleine team?”

Eerst gesprek, daarna proefplaatsing
Het Werkgeversservicepunt schoof Freek naar voren. Deze Wajonger had nog geen VCA-certificaat, maar was wel bereid het op korte termijn te halen. Toen er na het eerste gesprek een klik bleek te zijn en een proefperiode werd overeengekomen, faciliteerde het Werkgeversservicepunt de VCA-training voor deze Unieke Achterhoeker: “De eerste twee maanden is de jongeman op proef geweest. Zo’n proefperiode is kosteloos en is bedoeld om rustig aan elkaar te wennen. Zo kun je goed beoordelen of je bij elkaar past, zonder dat je als werkgever een buil kan vallen.”

Duwtje doet goed
Freek was maar wat blij toen zijn jobcoach hem belde en vroeg of hij zich bij Toolsrent wilde voorstellen. Hij was er echt aan toe weer aan de slag te gaan. De afstand tussen Eibergen en Winterswijk vormde voor hem geen belemmering. Nadat hij kennis had gemaakt met de mensen bij Toolsrent, zag hij het helemaal zitten bij dit bedrijf aan de slag te gaan. “Het liefst werk ik bij een klein bedrijf. Dat is voor mij overzichtelijker en daardoor kan ik beter functioneren. Om mijn goede wil te tonen, deed ik mijn uiterste best het VCA-certificaat snel binnen te slepen. Ter voorbereiding heb ik online nogal wat proefexamens gemaakt.” Omdat Freek de proefexamens niet allemaal goed maakte, was hij op de examendag best zenuwachtig. “Door de vragen goed te lezen en rustig te blijven, is het me toch gelukt. Dat vind ik een opsteker! Het weer aan het werk zijn, is heel goed voor mij. Dat duwtje had ik nodig. Op dit moment werk ik 20 uur per week, maar ik hoop dat ik meer uren krijg. Ik wil graag het verschil maken, daarom doe ik mijn uiterste best, elke dag weer.”

Advies is belangrijk
Mike benadrukt dat er nogal wat mogelijkheden zijn voor werkgevers die de samenwerking met bijvoorbeeld een Wajonger aantrekkelijker maken. “Neem gewoon contact op met het Werkgeversservicepunt en laat je maar eens adviseren. Er kan veel meer dan je vooraf denkt. Bedrijfseconomische belangen en maatschappelijk ondernemen kunnen uitstekend met elkaar in balans zijn.”

Wilt u de werving en selectie binnen uw bedrijf aanpassen om de kansen van Unieke Achterhoekers te vergroten? Neem dan contact op met het Werkgeversservicepunt Achterhoek.