Kevin

Kevin Mengerink (25) volgde praktijkonderwijs. Deze echte doener heeft meer structuur en duidelijkheid nodig, en kan zich minder goed uiten. Als hem iets dwars zit, kost het Kevin moeite daarover te praten. Daarom gedraagt hij zich soms ‘anders’. Maar Kevin is een harde werker, is beresterk, wil alles aanpakken, heeft altijd goede zin en is een echt buitenmens. Met deze talenten is hij geknipt voor een baan als tuinman.

 “Ik krijg de kans nieuwe talenten te ontwikkelen.”

Kevin Mengerink

(Tuinman bij Hoveniersbedrijf Koppelman)
Kevin Mengerink werkt zo’n 3 jaar bij Hoveniersbedrijf Koppelman. Dit bedrijf is 30 jaar geleden opgericht door Chris en Monique Koppelman. Het legt tuinen aan en onderhoudt die voor gemeenten, instellingen, bedrijven en particulieren.

De meeste klanten bevinden zich in een straal van 60 tot 70 kilometer rondom Haaksbergen. Er zijn 15 goed opgeleide medewerkers in dienst. Allen hebben hart voor het hoveniersvak, 3 medewerkers hebben een beperking.

Hovenier met paarden
Van kinds af aan is Kevin opgegroeid met paarden. Thuis op de boerderij lopen er 3 die hij dagelijks met zijn ouders verzorgt en berijdt. Dat Chris en Monique Koppelman naast hun hoveniersbedrijf ook paarden bezitten en ermee fokken, was voor Kevin een extra stimulans zijn uiterste best te doen juist bij dit hoveniersbedrijf aan het werk te kunnen gaan.

Nieuwe uitdaging
Kevin: “Na de praktijkschool heb ik 3 jaar bij een boomkwekerij gewerkt. Op een gegeven moment had ik het wel gezien. Het werk was best leuk, maar saai. Voor mijn gevoel deden we elke dag hetzelfde. Daarom vond ik het tijd een nieuwe uitdaging te zoeken. De stap om met Hoveniersbedrijf Koppelman in contact te komen, heb ik zelf genomen.”

Talenten ontwikkelen
Kevin is nog steeds blij met het zelfgenomen initiatief. “Bij Koppelman krijg ik de kans nieuwe talenten te ontwikkelen.” Het werk is veelzijdiger en hij wordt uitgedaagd nieuwe dingen te leren. Zo heeft hij zijn VCA gehaald. Kevin geeft toe dat hij het erg moeilijk vond en dat het pas de derde keer lukte. Dankzij het engelengeduld van zijn werkgever en zijn eigen doorzettingsvermogen is hij er toch in geslaagd het certificaat binnen te slepen. Op het neerzetten van deze prestatie is hij nog altijd trots.

Ziektewet
Ten tijde van dit interview zit Kevin in de ziektewet. Hij is thuis van het paard gevallen en heeft zijn borstbeen gekneusd. Een zeer pijnlijke blessure. Toch weerhoudt de pijn Kevin er niet van om wat te doen. Daarom is hij erg blij met het aangepaste werk dat Chris voor hem vond.

Op therapeutische basis
Sinds zijn ziekmelding is Kevin elke ochtend om 7.30 uur in Haaksbergen. Samen met dochter Sara Koppelman voert hij de paarden, brengt ze naar de wei en mest hij de stallen uit. Is er nog tijd over? Dan longeert hij de paarden. Tijdens het longeren loopt hij samen met het paard rustig rondjes door de wei of door de binnenmanage. Deze handeling is nodig om een paard goed te leren bewegen en lopen. Kevin: “Tijdens het longeren kan het paard zijn spieren ontwikkelen, uithoudingsvermogen opbouwen en balans vinden in alle gangen.”

Samenwerken
Dochter Sara vindt het fijn dat Kevin haar elke dag helpt met de paarden. Sara: “Kevin is op tijd, hij begrijpt de paarden, heeft altijd goede zin en doet alle voorkomende werkzaamheden met plezier. Ik merk dat hij het werken met paarden heerlijk vindt.” Totdat Kevin volledig hersteld is, verzorgt hij ook het groenonderhoud op het bedrijventerrein van de familie . Kevin: “Ik mag alles in mijn eigen tempo doen en waardeer deze tussenoplossing.”

Unieke Achterhoeker een kans geven?
Mensen zoals Kevin, die zo van werken houdt en niet kan stilzitten, verdienen een kans. Overweegt u het aannemen van een Unieke Achterhoeker? De mensen van het Werkgeversservicepunt Achterhoek bezoeken u graag om de mogelijkheden te bespreken. Wilt u meer weten? Neem gerust contact op met het Werkgeversservicepunt Achterhoek.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren