Kremer Installatietechniek

Van links naar rechts: Wethouder Martin Som, Geno Mijnen, Richard Kremer, Marjolijn Molenaar, Ingrid Veraart en Willy Kremer.

Passie voor techniek. Daarmee zit het bij Kremer in ’s-Heerenberg wel goed. Het innovatieve en veelzijdige bedrijf met een rijke historie hecht ook grote waarde aan mensen. Medewerkers maken de onderneming, zo is het uitgangspunt. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij Kremer eveneens volop kansen.

De crisis in de bouw- en installatiebranche ligt al weer een tijdje achter ons. Bedrijven hebben het druk. Dat is voor Kremer niet anders. Het lijkt op een grote inhaalslag, aan opdrachten geen gebrek. De economische hoogtij heeft ook een keerzijde. Door de krapte op de arbeidsmarkt valt het niet mee om aan geschikt personeel te komen. Kremer heeft er ook last van en zoekt op een actieve manier naar aanwas. Het bedrijf bestaat uit de divisies: installatietechniek, industriële automatisering, duurzame technieken en ICT & telecom. Er werken 180 mensen in vaste dienst, daarnaast is er een schil van ongeveer 50 flexibele krachten. Uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn er ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt actief bij Kremer. Maar dat is niet de enige verklaring. “We kunnen ze goed gebruiken en deze medewerkers kunnen vaak prima functioneren. Veelal beschikken ze over voldoende talenten. Het is zaak om die te ontdekken”, verklaart Geno Mijnen, adjunct-directeur van Kremer. “We gaan heel gericht met deze groep aan de slag. Ze moeten zich ook kunnen ontwikkelen”, vult HR-manager Ingrid Veraart aan. “Daar speelt onze Kremer Academy een belangrijke rol. We leiden mensen en leerlingen zelf op en kunnen medewerkers gericht bijscholen.”

Met de gemeente Montferland werd deze zomer een samenwerkingsproject gestart om statushouders aan een baan te helpen. Om mensen te werven werd een informatiebijeenkomst gehouden met aansluitend speeddates. Het bleek een succesvolle methode. Twee statushouders hebben inmiddels een contract aangeboden gekregen, twee andere kandidaten zitten in hun proefperiode met uitzicht op vast werk. Daarnaast is een jongere statushouder bij Kremer een BBL-opleiding begonnen. Een prima resultaat van dit re-integratietraject, waarover de betrokkenen erg tevreden zijn. “De kandidaten zijn zeer gemotiveerd, willen slagen én zijn bereid de taal te leren. Voordeel is hun technische bagage, die achtergrond komt ze natuurlijk goed van pas”, aldus eigenaar Richard Kremer. Vader en oprichter Willy Kremer knikt bevestigend. “Op deze manier zijn er alleen winnaars.” Wethouder Martin Som heeft veel waardering voor het beleid van het bedrijf. “Kremer staat er voor open, daar begint het mee. Er zijn al positieve ervaringen geweest, dat helpt natuurlijk wel. Maar hier wordt mensen echt een kans geboden. Ze krijgen daarbij gerichte begeleiding. Dat alles gebeurt op een oprechte manier, uit sociaal oogpunt maar ook vanwege bedrijfseconomische motieven. De ideale combinatie.” In het kader van de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ kreeg Richard Kremer uit handen van de wethouder het bijbehorende schildje uitgereikt. “Dat krijgt beslist een mooi plekje, want we zijn er bijzonder trots op.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Werkgeversservicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.