XHC Chaletbouw

Fotobijschrift (v.l.n.r.): Wethouder Gerjan Teselink van de gemeente Berkelland en Martijn Nijland en Bart van Waardenburg van Elite.

Een ambitieus en gemoedelijk familiebedrijf dat grote waarde hecht aan een prettige werksfeer. Bij Elite in Neede beseffen ze dat medewerkers het kapitaal van de onderneming vormen. Dat zie je terug in een sterke betrokkenheid. Onder de personeelsleden bevinden zich ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze worden volwaardig opgenomen in het team en voelen zich daardoor thuis bij Elite.

Mensen maken het bedrijf. Dat geldt zeker ook voor Elite. De gerenommeerde Achterhoekse producent van snacks, salades en sauzen koestert haar medewerkers. Er is aandacht voor elkaar. De warme band zorgt voor prima verhoudingen op de werkvloer en daarbuiten. Een mooi voorbeeld: de directeuren Harry en Robert Niemeijer kennen iedereen bij naam. En dat terwijl er inmiddels al 170 mensen werkzaam zijn bij Elite dat ruim zestig jaar geleden werd opgericht door Harry Niemeijer senior, de in 2000 overleden vader van de huidige eigenaren.

Vakmanschap, ambacht en passie, dat is de kracht van Elite. Het resulteert in echte kwaliteitsproducten waarmee horecaondernemers en foodprofessionals zich kunnen onderscheiden. De aanpak legt het bedrijf geen windeieren. Het assortiment wordt sterk gewaardeerd, net als de persoonlijke benadering. Het resulteert in groei. De minisnacks XL zijn daar mede verantwoordelijk voor. Ze werden in 2017 geïntroduceerd en voorzien sindsdien in een grote behoefte. “De minisnacks zijn een groot succes en worden gretig afgenomen”, vertellen Harry en Robert Niemeijer. De producten worden handmatig inclusief een optische controle ingepakt. “Dat gebeurt op woensdag door onze woensdagclub, het zijn acht medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt”, legt teamleider productie Bart van Waardenburg uit. “Met gerichte begeleiding en extra aandacht zijn ze prima in staat om deze werkzaamheden te verrichten.” Operator Martijn Nijland heeft de begeleiding op zich genomen. “Martijn is er erg geschikt voor, hij doet het met veel passie. Daarom werkt het goed”, weten de directeuren. “We kijken niet naar de beperkingen van deze mensen, maar juist naar wat ze wel kunnen”, vult de operator zelf aan. “De medewerkers worden behandeld net als ieder ander. Ze zijn ook volledig opgenomen in de groep. Dat heeft zijn weerslag. Ze werken met veel plezier en voelen zich hier helemaal thuis. Dat merk je aan alles.” In het verleden kregen al meer mensen met een arbeidshandicap een kans zich te ontwikkelen. Ze zijn nog steeds bij Elite actief. Ook leerlingen van MaxX wordt door middel van een leer-werktraject de mogelijkheid op een toekomst binnen in het bedrijf geboden. In het kader van de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ is er veel waardering voor de inspanningen die Elite op dit gebied pleegt. Wethouder Gerjan Teselink van de gemeente Berkelland toonde zich onder de indruk. “We zijn het bedrijf zeer erkentelijk, want het is zeker niet vanzelfsprekend wat hier gebeurt. Elite toont aan maatschappelijk verantwoord te ondernemen en dat gebeurt met veel bezieling.” Bart van Waardenburg en Martijn Nijland kregen uit handen van de wethouder het bijbehorende schildje. “Het krijgt zeker een mooi plekje”, zo verzekerden de directeuren trots.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.