Dusseldorp

Van links naar rechts op de foto: René Plaggenburg, Bram Baakman, Robert Paul (allen van Dusseldorp ISM) en Ellen Rouwhorst van WerkgeversServicepunt Achterhoek.

“Sommige mensen hebben een steuntje in de rug nodig. Als bedrijf hebben we daar oog voor. Er is meer dan geld verdienen, we willen ook iets voor de samenleving betekenen. Dat zie je hier op verschillende fronten terug.” Aan het woord is René Plaggenburg, directeur van Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek in Lichtenvoorde.

Sociaal ondernemen zit in de genen bij het veelzijdige bedrijf. Er is altijd aandacht voor geweest, zo weet de directeur. “Er zijn genoeg goede voorbeelden te noemen. Al mislukt het soms ook wel eens, daar moet je eerlijk in zijn. In dat geval is er altijd nog een vangnet, de risico’s zijn beperkt.” De ervaringen zijn echter overwegend positief. “We stellen de mens centraal. Iedereen telt mee en levert een bijdrage. Als het resultaat oplevert, geeft dat veel voldoening.”

Werknemer Robert Paul is zo’n goed voorbeeld. Hij had een afstand tot de arbeidsmarkt en kreeg vijf jaar geleden de kans bij Dusseldorp. “Robert heeft zich enorm ontwikkeld en is nu als werkvoorbereider van onmisbare waarde op de afdeling”, constateert René Plaggenburg. “Natuurlijk moet je er tijd en energie insteken, maar dat doen we graag. Geven is krijgen, zo zeggen we hier. Meestal levert het namelijk wat op en daar doen we het voor.”

Voor wethouder Jos Hoenderboom van de gemeente Oost Gelre geeft Dusseldorp een heel mooi voorbeeld. Vandaar dat het bedrijf onlangs in het zonnetje is gezet in het kader van de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’. Het bijbehorende schildje en een mooie bos bloemen werden dankbaar in ontvangst genomen. Jos Hoenderboom: “We hebben veel waardering voor bedrijven zoals Dusseldorp. Ze bieden op een structurele manier mensen die moeilijk aan de slag kunnen, de mogelijkheid zich te bewijzen. Iedereen doet er toe en iedereen wíl er toedoen. Maar je moet daarvoor wel een kans krijgen. Betrokkenheid en een gerichte begeleiding zijn daarbij van groot belang. Dat is hier prima geregeld.”

Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek (ISM) is onderdeel van Reinten Infra en heeft vestigingen verspreid over het noorden, midden en oosten van Nederland. Het innovatieve bedrijf werkt voor gemeentes, woningcorporaties, waterschappen, nutsbedrijven, ministeries, industrieën, projectontwikkelaars, het bedrijfsleven en de gezondheidszorg. Als eerste onderneming in de branche heeft Reinten Infra de Sustainable Development Goals (SDG’s) ook wel duurzame ontwikkelingsdoelen omarmd. Onderdeel daarvan was het aanstellen van de Rentmeester 2050 in de persoon van duurzaamheidsgoeroe Maurice Beijk.

Dusseldorp ISM is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dagelijks wordt er gewerkt aan een schonere en gezonde leefomgeving, een veilige werkomgeving en een stabiele bedrijfsvoering met oog voor de mensen in de organisatie. Het beleid is erop gericht een verantwoord evenwicht te hebben en te houden tussen de financiële aspecten (economisch rendement en continuïteit) en sociale en ecologische aspecten (mens en milieu).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.