Wiggers

Van links naar rechts op de foto: Wethouder Wim Aalderink (gemeente Winterswijk), directeur Gerrit Hartman, HR adviseur Wilrieke Schenning, medewerker Roy Oosten en Ellen Rouwhorst van WerkgeversServicepunt Achterhoek.

Innoveren en ondernemen, het staat centraal bij Wiggers Lijstprofielen. Daarbij is zeker ook ruimte voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Deze medewerkers krijgen bij ons een kans omdat het werk geschikt is en ze erg gemotiveerd zijn”, legt Wilrieke Schenning uit. Zij is als HR adviseur verantwoordelijk voor het personeelsbeleid.

Wiggers Lijstprofielen in Winterswijk geldt als specialist in ommantelen en werkt voor gerenommeerde opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Deze partijen doen graag een beroep op het veelzijdige bedrijf vanwege de hoge kwaliteit. Daarnaast kan de onderneming flexibel inspelen op de vraag. Het zorgt voor duurzame klantrelaties.

Bij ommantelen weet niet iedereen waar het om gaat. Voor directeur Gerrit Hartman is het natuurlijk gesneden koek. Het ommantelproces beheerst het bedrijf immers tot in de finesses. “Een goede omschrijving is bekleden of sealen, maar ook de term wrappen wordt wel gebruikt.” Bij de techniek wordt het basismateriaal (MDF, spaanplaat, massief hout of aluminium) voorzien van een kunststoffolie, melaminefolie, aluminiumfolie, fineer, papier of zelfs leer. “In principe kunnen we alles ommantelen”, weet de directeur als geen ander. “Onze kracht is het aanbrengen van een laagje op een basismateriaal waarbij elk gewenst hoekje, profiel goed wordt afgedekt.” Custom-made wandafwerkingen, tafelpoten, kant-en-klare ingepakte strips, plinten, plafondpanelen, kozijnenprofielen, vensterbanken en  meubelonderdelen. Van delen voor bijvoorbeeld kinderbedjes tot de 6 panelen om een grafkist samen te stellen, het is maar een greep van wat er mogelijk is. Maar Wiggers doet meer zoals de voor- en nabewerking, assemblage tot consumentenverpakking toe van de door haar geproduceerde profielen. Het zorgt voor complete ontzorging. Verder denkt het bedrijf met de klant mee. Er worden projectmatig oplossingen bedacht én uitgevoerd. Daaraan heeft het de naam co-makers te danken.

Gemotiveerd
Wiggers heeft een sociaal hart. Het bedrijf deed positieve ervaringen op met mensen die moeilijk aan werk kunnen komen. “Dat helpt natuurlijk wel”, benadrukt directeur Gerrit Hartman. “Deze categorie medewerkers is vaak erg gemotiveerd, betrokken en goed inpasbaar. Je kunt van ze op aan en verzuimen amper. Daarmee zijn ze van grote waarde ondanks hun beperking.” Volgens Hartman geeft het een goed gevoel als een traject slaagt. “Absoluut. Het is mooi om te zien dat mensen steviger in hun schoenen staan als ze door een baan structuur in hun leven krijgen. Daar zijn ze de werkgever vaak ook erg dankbaar voor. En als bedrijf geef je een signaal af. Je doet iets voor de samenleving in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.” Wilrieke Schenning is ook enthousiast. “Natuurlijk moet je er tijd en energie insteken en werkt het niet altijd. Maar met de juiste begeleiding is de slagingskans groot. Daarom kan ik het collega’s ook aanraden. Je krijgt er veel voor terug.”

Waardering
Wiggers Lijstprofielen kreeg onlangs het schildje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ uitgereikt door wethouder Wim Aalderink van de gemeente Winterswijk. Hij sprak zijn waardering uit voor de aanpak. “We hebben ambassadeurs nodig die andere bedrijven stimuleren om eveneens in actie te komen. Jullie verhaal spreekt aan en verdient zeker navolging.” Door de groei is uitbreiding van het bedrijf noodzakelijk. Dit jaar wordt op de huidige locatie een nieuwbouw gerealiseerd. “Het is de bedoeling dat de nieuwbouw in oktober gereed is. Dan krijgt het schildje beslist een mooie plek, zo beloofde de directeur. “Want we ze zijn er best trots op.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.