Dusseldorp

Fotobijschrift: v.l.n.r. (op de voorgrond):

Rolf van de Putte, Roy Echter, wethouder Willem Buunk van de gemeente Bronckhorst en Kees Geradts van WSPA.

MORE richt zich op het individu. Persoonlijke aandacht maakt namelijk het verschil, zo is de overtuiging van het bedrijf. MORE Re-integratie heeft een missie. Het helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan duurzaam betaald werk en doet net een stapje méér. “Iedereen beschikt over talent en iedereen heeft beperkingen. Wij kijken naar wat mensen wel kunnen. Daar ligt bij ons de focus”, benadrukken eigenaar Roy Echter en coach/trainer Rolf van de Putte.

MORE is een jong, dynamisch en praktijkgericht bedrijf. Het hoofdkantoor bevindt zich in Hoog-Keppel, de productie- en opleidingslocatie is gevestigd in Duiven. De onderneming met een sociaal gezicht ging in april 2017 van start. Mensen zonder baan worden er opgeleid tot lasser. Ze doen tijdens en na de opleiding werkervaring op bij MORE Constructie. Daarna worden ze geplaatst bij bedrijven. “Het gaat heel goed. Er zijn sinds het begin al 18 personen naar betaald werk uitgestroomd”, vertelt Roy Echter, niet zonder trots. Hij wijst naar de ‘wall of fame’, op een prominente plek in het bedrijfspand waar geslaagde kandidaten hun handtekening hebben gezet. “Dat hebben we bewust gecreëerd en zichtbaar gemaakt. Daardoor raken nieuwe kandidaten gemotiveerd. Ze zien dat het kan.”

Iedereen verdient een kans, is het credo bij MORE. Daarbij zijn medewerkers door de aantrekkende economie ook hard nodig. Het aantal vacatures loopt hard op, dat geldt zeker in de techniek. MORE Re-integratie heeft zich gespecialiseerd in de lasbranche. Het biedt in samenwerking met gemeenten, WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) en UWV leerplekken voor toekomstige lassers. Ze volgen er de opleiding tot lasser en worden daarna gekoppeld aan een bedrijf. Kandidaten krijgen individuele begeleiding en worden niet aan hun lot overgelaten. De gedegen aanpak maakt de kans op succes groot. “Iedereen is anders, daardoor is het altijd maatwerk. Dat zijn we ons bewust en daar spelen we op in. Mede daardoor zijn de ervaringen uitermate positief. Je ziet dat medewerkers én bedrijven er hun voordeel mee doen.” Volgens de eigenaar van MORE is werk van grote waarde voor mensen. Een uitzichtloze situatie verandert in nieuw perspectief. Ze kunnen zich ontwikkelen en staan niet langer buitenspel. “Door een opleiding en uiteindelijk een baan bloeien ze op. Er ontstaat een doel in het leven, ze krijgen zelfvertrouwen en kunnen in hun eigen inkomen voorzien. Daarnaast voelen ze zich van toegevoegde waarde voor de samenleving. Het is mooi om te zien dat ze hier met de borst vooruit vertrekken.” De doelgroep is heel breed. Het gaat om mensen met een beperking, maar ook statushouders of langdurig werklozen kunnen terecht. “Gemotiveerde kandidaten zijn zeer welkom. Ook hier geldt: waar een wil is, is een weg.”

Wethouder Willem Buunk van de gemeente Bronckhorst beloonde de inspanningen van MORE onlangs tijdens een bedrijfsbezoek. Hij verstrekte het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ aan eigenaar Roy Echter. “Dit voorbeeld spreek me enorm aan. Mensen krijgen ze de mogelijkheid om een vak te leren en kunnen zich ontwikkelen naar een reguliere baan. De afstemming is cruciaal en daar is oog voor. Dat maakt dit concept uniek. Ze doen bij MORE inderdaad méér. Het sluit ook naadloos aan bij de uitgangspunten van ons gemeentelijk beleid. Daarnaast valt de sociale betrokkenheid van het bedrijf te prijzen. Er wordt extra veel tijd en energie gestoken in mensen om ze een stap verder te helpen. Dat wordt zeer gewaardeerd.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.