Dusseldorp

Fotobijschrift:

Patrick Grijsen van Grijsen park & straatdesign in Winterswijk kreeg door
wethouder Wim Aalderink van de gemeente Winterswijk het bordje ‘Unieke
Achterhoekers aan het werk’ overhandigd.
Van links naar rechts op de foto: Sjoerd Westra (WSPA), Patrick Grijsen,
wethouder Wim Aalderink, Bjorn Stolk en Henny Grijsen.

Ze staan overal, de afvalbakken en buitenbanken van Grijsen park & straatdesign in Winterswijk. De producten van de Winterswijkse onderneming ogen fraai en zijn herkenbaar en comfortabel. Kwaliteit, vakmanschap en een uniek design, daar draait het om bij Grijsen. Mensen laten genieten van de openbare ruimte, dat is de missie van het gerenommeerde familiebedrijf.

Grijsen park & straatdesign bestaat dit jaar 30 jaar. In die tijd werd een enorme groei gerealiseerd. Het innovatieve bedrijf werd opgericht door Henny Grijsen, staat momenteel onder leiding van zijn zoon Patrick en telt 22 medewerkers. Met jarenlange ervaring en expertise biedt Grijsen straatmeubilair van hoogwaardige kwaliteit en een eigen gezicht. Een functionele en esthetische stedenbouwkundige en landschappelijke inrichting zorgt voor een speciale beleving. Veelal gaat het om maatwerk. De ontwerpen zijn innovatief, doordacht en verantwoord. Want het bedrijf hecht grote waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het beleid valt grofweg te herleiden tot de 3 P’s: People, Planet en Profit. Naast de winstdoelstelling, die nodig is voor de continuïteit van het bedrijf, spant Grijsen zich in om zo goed mogelijke resultaten te boeken voor het milieu en voor de mensen binnen en buiten de onderneming. Dat zie je terug in duurzaamheid. Het zoveel mogelijk hergebruiken van materialen, zodat afval tot een minimum wordt beperkt. Op die manier wordt een bijdrage geleverd aan de circulaire economie. Duurzaamheid komt ook terug in het energievraagstuk. Grijsen gaat een nieuwe hal op eigen terrein bouwen. Op het platte dak van de hal worden 700 zonnepanelen geplaatst. De zorg voor het personeel is een ander mvo-speerpunt. Medewerkers moeten met plezier werken en krijgen de kans zich te ontwikkelen. Daarbij is ook oog voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kreeg Bjorn Stolk de mogelijkheid zich waar te maken. De dertiger kwam bijna drie jaar geleden over van de sociale werkvoorziening en heeft inmiddels zijn draai bij Grijsen helemaal gevonden. “Zo’n proces gaat met ups en downs, je moet er energie insteken en geduld hebben. Na een zoektocht is Bjorn nu op de juiste plek”, vertelt Patrick Grijsen. “Hij fungeert als een manusje van alles en houdt van aanpakken. Dat past hier.” Bjorn maakt bijvoorbeeld producten van restafval, zoals houten banken en insectenhotels. De insectenhotels van Grijsen bestaan uit een Cortenstalen frame in dezelfde vorm als de Constructo afvalbak. Het afvalhout krijgt er een nuttige toepassing als nest- en rustkamers. “Het aantal insecten neemt sterk af, dat is slecht voor de natuur”, weet Henny Grijsen. “Met de insectenhotels proberen we de afname tegen te gaan.” Bij de ontwikkeling van dit product kijkt het bedrijf niet alleen naar een duurzame invulling van het afvalhout, maar ook naar verantwoorde arbeid. Grijsen heeft daarbij een samenwerking opgezet met Estinea. Op een zorgboerderij in Ratum maken cliënten van Estinea, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, de insectenhotels. Henny Grijsen: “Dat doen ze met plezier. Het is nuttig werk en het geeft alle betrokkenen op deze manier veel voldoening.”

Heeft uw bedrijf ook belangstelling om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven? Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.