Dusseldorp

Mark Italiaander van Partycentrum Plok in Didam krijgt het bordje Unieke Achterhoekers uitgereikt door Thea Brinkhuis (links), manager WerkgeversServicepunt Achterhoek. De bedrijfsleider krijgt een bos bloemen van Miranda Hermsen, accountmanager van WerkgeversServicepunt Achterhoek.

Partycentrum Plok in Didam maakt gebruik van 30 fulltimers en 80 parttimers. Het is voor het familiebedrijf niet moeilijk om aan personeel te komen. De banen zijn gewild, er wordt zelfs met een wachtlijst gewerkt. Maar voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maakt men graag ruimte. “Iedereen telt mee”, stelt bedrijfsleider Mark Italiaander. “Diversiteit is mooi. We willen in de samenstelling van het bedrijf een afspiegeling zijn van de maatschappij.”

Horecafamilie Gesthuizen heeft vijf zaken. Naast Partycentrum Plok gaat het om Café Jan & Jan in Didam, Steak’m in Nieuw-Dijk, Montferland Catering en het Waldhotel in Elten. Bij Plok kun je terecht voor feesten, partijen, culinaire aangelegenheden, themabijeenkomsten en tal van andere activiteiten. Van een gezellig familiefeest tot een originele bedrijfsavond; het partycentrum heeft veel te bieden. Er is altijd wat te doen en voor alle werkzaamheden zijn veel ‘handjes’ nodig. Volgens Mark Italiaander zijn mensen met een arbeidsbeperking bij Plok van harte welkom. “We bieden ze al jaren de kans om hier hun draai te vinden. Dat lukt vaak ook. Maar het gaat niet vanzelf. We steken veel tijd en energie in de begeleiding van deze groep werknemers. Ze worden hier beslist niet in het diepe gegooid.”

Er is sprake van een gedegen aanpak. Aan de hand van de voorinformatie (bijvoorbeeld van WerkgeversServicepunt Achterhoek) en een uitvoerig gesprek met de kandidaat gaat het traject van start. “Het gebeurt allemaal heel gericht. Taken worden op maat afgestemd. Alles via de geleidelijke weg, dat vergroot de slagingskansen. Wat we heel belangrijk vinden is dat talenten worden benut. Zo wordt een weg gezocht naar wat bij de persoon in kwestie past. Zo ontstaat vertrouwen. Door het rustig op te bouwen, kan men steeds meer zelfstandig oppakken. We nemen ze bij wijze van spreken bij de hand en geven steeds meer verantwoordelijkheid. Dat werkt heel goed. Natuurlijk mag er ook best een keer foutje worden gemaakt.” De bedrijfsleider merkt dat mensen met een arbeidsbeperking uit kunnen groeien tot stabiele en goede personeelsleden. “Het doel is dat we jarenlang plezier van elkaar hebben. De ervaring leert dat onze werkwijze loont. We krijgen er trouwe, hardwerkende medewerkers voor terug. Dat is de grote winst en die koers zetten we voort. Omdat we het belangrijk vinden.” Voor de inspanningen op dit gebied kreeg Partycentrum Plok onlangs het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ uitgereikt door manager Thea Brinkhuis en accountmanager Miranda Hermsen van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA). Het bedrijf mag zich voortaan als ambassadeur van de campagne profileren.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.