Dusseldorp

Fotobijschrift (van links naar rechts): Irma Rave (management assistent), Michelle ter Horst, Nel Jansen (accountmanager WSPA), William Eijkelkamp (operations manager), wethouder Joop Wikkerink en Hester Visschers.

“Ottevanger Milling Engineers is een bedrijf waar de gemeente en de gemeenschap trots op mag zijn.” Wethouder Joop Wikkerink sprak lovende woorden tijdens de overhandiging van het gevelbordje van de ‘Unieke Achterhoekers aan het werk!’ campagne. De Aaltense onderneming mag zich daardoor voortaan ambassadeur van de campagne noemen. Meer dan terecht, zo werd wel duidelijk. “Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen veel meer dan je denkt. Daarom verdienen ze een kans”, is bij Ottevanger een belangrijk uitgangspunt.

In het middelpunt tijdens de feestelijke uitreiking staat Michelle ter Horst. Ze kwam bij Ottevanger Milling Engineers in een warm bad terecht en zit daardoor lekker in haar vel. “Michelle is een bezige bij en dat past hier precies. We hebben echt een manusje van alles nodig, ze is van toegevoegde waarde”, vertelt Irma Rave die haar begeleidt. “Het liefste hebben we er een tweede Michelle bij. Dat geeft aan hoe blij me met haar zijn.” De hoofdpersoon zelf bevestigt de klik die er duidelijk is. “Ik heb al bij verschillende bedrijven gewerkt, maar hier voel ik me helemaal thuis. Er is genoeg te doen en dat spreekt me aan. Ik kreeg een bos bloemen toen ik begon en er was taart op mijn verjaardag. Dat had ik nog nooit meegemaakt.” Michelle gaat nooit met tegenzin naar haar werk. Ze zat enkele maanden noodgedwongen thuis na het beëindigen van een dienstverband. “Daar werd ik ongelukkig van, ik wil graag werken. Dat heb ik ook nodig.” Via het WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) en Laborijn kreeg ze een uitnodiging voor een gesprek bij Ottevanger. Dat resulteerde in een proefperiode en inmiddels heeft Michelle een jaarcontract gekregen. Operations manager William Eijkelkamp en management assistent Irma Rave merken dat mensen met een beperking veel meer in hun mars hebben dan misschien aanvankelijk wordt gedacht. “Daarom bieden we ze een kans om zich te ontwikkelen. Dat is een bewuste keuze, iedereen telt mee.” Wethouder Joop Wikkerink van de gemeente Aalten was onder de indruk van dit positieve praktijkverhaal. “Het is mooi om te zien dat Michelle hier een plek heeft gevonden. Het bedrijf heeft aandacht voor de doelgroep en geeft mensen uit sociaal oogpunt vaker de mogelijkheid om te groeien. Het is goed dat deze ervaringen worden uitgedragen. Het is de beste reclame als werkgevers elkaar stimuleren. Dat werkt echt.”

Ottevanger Milling Engineers is een familiebedrijf met een rijke historie. De onderneming werd in 1909 opgericht door Dirk Ottevanger. Vanuit Moerkapelle werd het onderhoud en de reparatie van windmolens verzorgd. Vanaf 1930 schakelde Ottevanger van traditionele molens over naar de bouw van industriële machines en installaties voor de graanverwerkende industrie. Met de komst van een tweede kantoor en productiefaciliteit in Aalten begon het bedrijf vanaf de jaren zestig begon met het exporteren van zijn producten en turn-key projecten naar Europa en daarna de rest van de wereld. Ottevanger groeide uit tot een toonaangevende internationale leverancier van productieapparatuur en verwerkingslijnen voor de graanverwerkende en mengvoerindustrie. Het is een onafhankelijk en succesvol Nederlands bedrijf (onderdeel van de Triott Group) in particulier eigendom, dat momenteel wordt geleid door de vierde generatie Ottevangers.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.