Dusseldorp

Fotobijschrift:

Van links naar rechts directeur Hans de Volder van Ardego, Frank van Es (accountmanager van WerkgeversServicepunt Achterhoek), technisch manager André Valk van Ardego en wethouder Joop Wikkerink van de gemeente Aalten.

Een nieuw bedrijf heeft personeel nodig. Dat kan via een wervingsprocedure. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Ardego in Dinxperlo koos er bewust voor om het UWV in te schakelen. Accountmanager Frank van Es van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) kreeg al snel een telefoontje van directeur Hans de Volder. “Hij stelde de vraag of we geschikte kandidaten hadden. Nou, dat was geen probleem.”

Ruim een half jaar na de start van Ardego reageert Hans de Volder enthousiast als de samenwerking met WSPA aan de orde komt. “Dat gaat heel goed. We hebben verschillende mensen aan het werk die geen baan hadden. Ze zijn al uitgegroeid tot waardevolle krachten met een prima werkhouding. We willen ze niet meer kwijt.” Ardego werd op 1 april opgericht. Een dag later belde Hans de Volder al met Frank van Es. “Ze hadden mensen nodig. We konden ze helpen met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt of die om andere redenen buitenspel stonden. Het is mooi om te zien dat bedrijven daar voor open staan. Het heeft bij Ardego ook erg goed uitgepakt.”

Positief signaal
Ardego in Dinxperlo ontwikkelt en produceert gashaarden en richt zich daarbij op de Europese markt. De onderneming is een zelfstandig onderdeel van Camina Schmid, de haardenfabrikant in het Duitse Bissendorf. Het krijgt daarbij ondersteuning vanuit het moederbedrijf. In Dinxperlo zijn verschillende afdelingen ondergebracht. Het gaat om de productie, R & D, assemblage, logistiek, binnendienst en administratie. Dat zorgt voor werkgelegenheid. Ook worden er mensen intern opgeleid of krijgen ze kansen om zich te ontwikkelen. Wethouder Joop Wikkerink van de gemeente Aalten was duidelijk onder de indruk van het mooie praktijkvoorbeeld. “Dit bedrijf onderneemt inclusief en zorgt er zo voor dat iedereen kan meedoen in onze maatschappij. Daar wil ik mijn waardering voor uitspreken, er gaat een heel positief signaal vanuit.” Directeur Hans de Volder van Ardego kreeg van de wethouder het bordje dat hoort bij de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ uitgereikt. Dat gebeurde in het bijzijn van Frank van Es van het WSPA en technisch manager André Valk van Ardego. “De ervaringen zijn goed, dus we gaan zeker op de ingeslagen weg door”, liet de directeur weten. Dat biedt allerlei mogelijkheden voor werkzoekenden, aangezien er de komende tijd een flinke groei wordt verwacht.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.