Dusseldorp

Fotobijschrift: McDonald’s Doetinchem is uitgeroepen tot ambassadeur van de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’. Medewerker Joran en restaurant manager Steven Roelofs laten trots het bijbehorende bordje zien. Helemaal rechts wethouder Jorik Huizinga van de gemeente Doetinchem.

Denken in kansen. Dat is het uitgangspunt van McDonald’s. “Wat kan iemand, daar kijken we naar”, vertelt restaurant manager Steven Roelofs van de vestiging in Doetinchem. “Het draait bij ons om mensen, want mensen maken McDonald’s. Iedereen heeft kwaliteiten, zeker ook medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom zijn ze bij ons van harte welkom.”

Steven Roelofs is een maatschappelijk betrokken ondernemer. Hij gaat voor een duurzame inzetbaarheid van medewerkers en sluit daarbij niemand uit. “We willen een afspiegeling zijn van de maatschappij en kiezen bewust voor diversiteit. Dat moet ook op de werkvloer zichtbaar zijn. Daar gaat een bepaald signaal vanuit.” Hij wil vooral werknemers die gemotiveerd zijn en met plezier hun werk doen. “Als je graag wilt, kun je hier werken. We gaan dan samen kijken wat je leuk vindt en waar je het beste past. Dat werkt namelijk het beste.” Verschillende kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben zich al bewezen bij de bekende horecagelegenheid. Met wat extra begeleiding is er veel mogelijk, benadrukt Steven. “Als je investeert in mensen, krijg je dat dubbel en dwars terug. Dat geeft mij enorm veel energie. Ik vind het vooral mooi om te zien dat medewerkers vaak wat onwennig binnenkomen, maar zich al snel ontwikkelen tot zelfverzekerde krachten. Daar doen we het voor.” Samen met WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) en Laborijn zijn er bij McDonald’s Doetinchem op deze manier al diverse mensen met verschillende achtergronden aan de slag gegaan. De ervaringen zijn over het algemeen zeer positief. De kandidaten krijgen de kans zich te bewijzen en kunnen verschillende taken verrichten. “Voor ons is dat eigenlijk heel normaal. We zoeken altijd naar passend werk voor mensen, er zijn genoeg werkzaamheden. Dat moet je ervaren en is nog bij te sturen. Op die manier bieden we maatwerk.” Statushouders kunnen bijvoorbeeld een taalcursus krijgen om de slagingskans te vergroten. Maar ook oudere medewerkers zijn gewenst op de werkvloer. Lokale en maatschappelijke betrokkenheid zie je terug in het personeelsbeleid, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van een schone omgeving en de Ronald McDonald Huizen, speciaal in het leven geroepen voor ouders van zieke kinderen.

Wethouder Jorik Huizinga van de gemeente Doetinchem noemt de aanpak bij McDonald’s Doetinchem zeer onderscheidend en heeft bewondering voor Steven Roelofs gezien de rol die hij daarbij speelt. “Steven zet zich er met hart en ziel voor in. Dergelijke werkgevers hebben we hard nodig. Medewerkers die een zetje in de rug kunnen gebruiken worden ondersteund en gestimuleerd. Dat juich ik enorm toe.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.