Dusseldorp

Op de foto van links naar rechts:
Carry, Jan Luesink, Yunus, wethouder Jorik Huizinga van de gemeente Doetinchem en Casper Kuijpers, accountmanager WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA).

Zorgonderneming IJsselstek ging in 2015 op bescheiden schaal van start. Inmiddels biedt de organisatie beschermd wonen voor jongeren en jongvolwassenen op 16 locaties in Doetinchem. IJsselstek helpt hen een stap vooruit. De jongeren en jongvolwassenen krijgen onder begeleiding de kans zich te ontwikkelen, zodat ze zelfstandig kunnen wonen en leven.

IJsselstek is een initiatief van Jan en Dorien Luesink. Zij zijn al ruim 25 jaar actief in de jeugdzorg en waren gezinshuisouders voor in totaal 20 kinderen. “We willen graag iets voor een ander betekenen en hebben een duidelijke passie voor zorg”, legt Jan Luesink uit. Vandaar het idee om IJsselstek te beginnen. Er bleek grote behoefte aan dergelijke plekken met toezicht. Inmiddels krijgen 75 jongeren begeleiding op maat. Dat gebeurt met behulp van zo’n 30 medewerkers. Onder de werknemers bevinden zich ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “We willen iedereen kansen bieden”, vervolgt Luesink. “Dan gaat het om geschikte werkplekken. Daarbij kijken we naar de persoon, wat wil je en wat kun je. Dat is het startpunt. Het gaat niet altijd goed. Maar als het lukt, geeft dat veel voldoening.” Yunus werkt sinds de zomer als woonbegeleider bij IJsselstek. Hij vond er de baan waar hij naar op zoek was. “Ik heb zelf altijd veel zorg gekregen. Op deze manier kan ik iets terugdoen. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om mezelf te ontwikkelen.” IJsselstek onderhoudt nauw contact met WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA). Accountmanager Casper Kuijpers is onder de indruk van de koers van de zorgonderneming. “IJsselstek doet op sociaal gebied erg veel. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit er in de genen.” Ook wethouder Jorik Huizinga stak de loftrompet. “Dit is een prima voorbeeld van een unieke werkgever. Jongeren krijgen hier de kans om iets op te bouwen en deel te nemen aan de maatschappij. Dat geldt ook voor mensen die moeilijk aan een baan kunnen komen. Het is heel mooi om te zien hoe succesvol dat kan zijn.” Jan Luesink, medewerker Yunus en bewoner Carry werden onlangs in het zonnetje gezet in het kader van de ‘Unieke Achterhoekers aan het werk!’ campagne. Vanwege het goede werk werd IJsselstek uitgeroepen tot ambassadeur van de campagne.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.