Dusseldorp

Fotobijschrift: Mede-eigenaar Meindert Nap van Rainbow Industry krijgt het bordje behorende bij het ambassadeurschap van ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ met een bos bloemen overhandigd door wethouder Joop Wikkerink (rechts) van de gemeente Aalten.

Mensen die aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staan, willen graag de mogelijkheid krijgen zich te bewijzen. Rainbow Industry staat er voor open. Mede-eigenaar Meindert Nap van het Aaltense bedrijf maakt zich er sterk voor. “Het is heel zinvol om een beroep te doen op kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze doen werkervaring op en kunnen zich ontwikkelen.”

Rainbow Industry staat onder leiding van Meindert Nap en Wim Hoefman. Het bedrijf staat bekend vanwege de productie van ligfietsen. Na de koerswijziging heeft het zich gespecialiseerd in het buigen, lassen en poedercoaten van fietsframes en aanverwante producten. Er zijn negen medewerkers actief. Door de groei kan de onderneming nieuwe mensen gebruiken. Zo ontstond ook het contact met Edwin Reesink, accountmanager van het WerkgeversServicepunt Achterhoek. “Gemotiveerde krachten kunnen we intern verder opleiden.” Via Laborijn werd het afgelopen voorjaar iemand aangenomen die al een tijdje aan de zijlijn stond. “We wilden het gewoon proberen. Het past bij inclusief ondernemen. Deze mensen hebben het niet makkelijk gehad, je gunt ze een baan en succes”, aldus Meindert Nap. Het verloopt niet helemaal vlekkeloos, maar er zit duidelijk vooruitgang in, zo zegt de eigenaar. “Je moet tijd en energie in de begeleiding steken. Dat valt, ondanks onze kleine organisatie, goed te behappen. We hebben er echt aandacht voor.” Het werpt zijn vruchten af. De nieuwe medewerker doorliep zijn proefperiode. Daarna werd een contract voor een half jaar afgesloten, inmiddels is dat overgegaan in een vaste baan. “We zien het als een investering in de toekomst. Het heeft gewoon tijd nodig, maar hebben er alle vertrouwen in dat het een duurzame samenwerking wordt. Als het lukt, geeft dat veel voldoening. Daar doen we het voor.”

Wethouder Joop Wikkerink van de gemeente Aalten sprak zijn waardering uit voor hoe Rainbow Industry het aanpakt. “Het bedrijf doet wat nodig is en toont zich verantwoordelijk. Zo’n traject gaat zeker niet zonder horten of stoten en het wordt niet in alle gevallen een doorslaand succes. Maar de intenties zijn goed en het levert altijd wat op.” Rainbow Industry werd daarom onlangs in het zonnetje gezet in het kader van de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk!’. Volgens Edwin Reesink is dat meer dan terecht. “Omdat ze hun nek uitsteken, verdienen ze het bordje en het ambassadeurschap dubbel en dwars. Ze bieden niet alleen de kans op werk, ze proberen kandidaten ook op andere fronten te helpen.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.