Dusseldorp

Fotobijschrift:

Accountmanager Nel Jansen van WSPA/Laborijn overhandigt Arjan Gorsseling van SB Post het bordje dat hoort bij het ambassadeurschap van de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’. Bij SB Post werken maar liefst 130 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Van de 160 medewerkers van SB Post hebben er 130 een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat laatste is geen enkel probleem bij het van origine Achterhoekse postbedrijf. “Wij geloven in iedereen”, zegt Arjan Gorsseling, operational manager van SB Post. “Onze mensen kunnen veel meer dan je misschien zou denken. Ze functioneren uitstekend.”

Arjan Gorsseling vertelt met trots en passie over zijn bedrijf en de koers die SB Post vaart. Het bedrijf hecht grote waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en rendeert daarmee. “Voor ons is het heel normaal dat we mensen die het door omstandigheden lastiger hebben, een kans bieden. We moeten het samen doen en helpen elkaar. Dat zie je overal in terug en het zorgt voor een positieve sfeer waarin mensen zich veilig en thuisvoelen. Het werkt en dat geeft veel voldoening.” Uiteraard gaat het allemaal niet vanzelf. Volgens Gorsseling wordt er veel tijd en aandacht besteed aan het traject waarbij een persoonlijke begeleiding centraal staat. De bezorgmanager, de voorman of –vrouw en de jobcoach spelen daarbij een belangrijke rol. Het gestructureerde beleid werpt meestal zijn vruchten af. “We kiezen niet voor de makkelijkste weg. Soms is een lange adem vereist.” Hij ziet dat mensen zich enorm kunnen ontwikkelen en helemaal opbloeien. “Ik hoor vaak dat ze in het verleden nooit een helpende hand kregen toegestoken en dat er voor ze werd gedacht. Bij ons is dat heel anders. Daardoor staan ze heel stabiel in hun schoenen. Ze gaan ook door het vuur voor je. Dat is mooi om te zien. Het zorgt voor weinig verloop en een erg laag ziekteverzuim, opvallend want je praat toch over een kwetsbare doelgroep. Voor ons is dat reden om vol overtuiging door te gaan op de ingeslagen weg.”

SB Post

SB Post ging zeven jaar geleden van start met 70 medewerkers. Het bedrijf is inmiddels in een groot deel van Gelderland actief en telt 160 werknemers. In de Achterhoek zijn de acht gemeenten en twee grote ziekenhuizen klant. Steeds meer bedrijven, instellingen en scholen volgen dat voorbeeld. Voor het werven van nieuwe medewerkers werkt SB Post nauw samen met WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) en Laborijn. De onderneming met een sociaal hart werkt klantvriendelijk, efficiënt en tegen scherpe prijzen. Klanten worden compleet ontzorgd als het gaat om de verzending van binnenlandse post, buitenlandse post, mailingen, aangetekende stukken en pakketten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.