Dusseldorp

Van links naar rechts: Wethouder Gerjan Teselink van de gemeente Berkelland, grondlegger Henk Vermeulen en huidige eigenaar Rudy Vermeulen van Profile Car & Tyrecenter Vermeulen en Remco Hakstege, accountmanager WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA).

Profile Car & Tyreservice Vermeulen bestaat bijna 40 jaar. Voor het bedrijf met vestigingen in Eibergen en Winterswijk is sociaal ondernemen een vanzelfsprekendheid, het zit in de genen. Mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt krijgen bij Vermeulen de mogelijkheid zich te bewijzen, met de nodige begeleiding. “Dat doen we graag en vinden we heel normaal”, zegt eigenaar Rudy Vermeulen.

Wethouder Gerjan Teselink van de gemeente Berkelland en accountmanager Remco Hakstege van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) vinden de manier waarop Vermeulen omgaat met medewerkers zeker niet vanzelfsprekend. “Daarom zijn we maar wat blij met werkgevers die het zo aanpakken. Het is goed om te zien dat mensen hier al jaren de kans krijgen zich te ontwikkelen. Daar staan ze voor open en dat leidt tot mooie resultaten. Of ze vinden een geschikte werkplek voor de lange duur bij Vermeulen of het is een springplank naar een andere baan. Alle lof daarvoor!” Dat ging gepaard met een officieel moment. De eigenaar en grondlegger van Profile Car & Tyreservice Vermeulen, Rudy en Henk Vermeulen, mochten het ambassadeurschap van de ‘Unieke Achterhoekers aan het werk!’ campagne en een bos bloemen in ontvangst nemen.

Vermeulen ziet geen beren op de weg en denkt vooral in oplossingen. Er wordt rekening gehouden met wat mensen kunnen en waar ze soms wat meer moeite mee hebben. “Ieder persoon heeft een verhaal. Daar moet je je in verdiepen. Het is namelijk erg belangrijk om te weten wat er speelt”, benadrukt Rudy. Stapje voor stapje, dus op de geleidelijke manier, wordt vooruitgang geboekt. In overleg is veel mogelijk. Medewerkers maken zich het vak eigen. Door hulp van collega’s maar ook door gerichte opleidingen en cursussen. “Ze hoeven niet alles te kunnen maar vaak maken ze wel stappen.” Meestal functioneren ze uiteindelijk erg goed. Al lukt het niet altijd, maar ook dan doen ze werkervaring op. “In het algemeen hebben we al veel mensen zien opbloeien. Ze worden zelfverzekerder en nemen hun verantwoordelijkheid.” Rudy Vermeulen gaat zeker op de ingeslagen weg verder. “Iedereen verdient een kans. Zo heb ik in het verleden zelf ook kansen gekregen. Als ze eenmaal binnen zijn, geven we niet snel op. Je mag fouten maken en we hebben geduld. Indien er ruimte is, blijven mensen uit de doelgroep van harte welkom.”

Familiebedrijf Profile Car & Tyreservice Vermeulen telt in totaal 14 werknemers en is uitgegroeid tot een toonaangevende bandenspecialist en allround garagebedrijf voor alle voorkomende werkzaamheden als onderhoud, apk en reparaties. Daarnaast beschikt de onderneming over een mobiele service voor vrachtwagens en landbouwvoertuigen. In het ‘bandenhotel’ kunnen meer dan duizend bandensets worden opgeslagen. Met vestigingen in Eibergen en Winterswijk bedient Vermeulen de hele regio.

 

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.