Dusseldorp

Van links naar rechts: Vestigingsleider Frank Raasing en Johan Staring directeur van Zegers Bouw, medewerker Marco Venderbosch en wethouder Jorik Huizinga van de gemeente Doetinchem.

Kwaliteit en betrokkenheid, daar draait het om bij Zegers Bouw. De dynamische onderneming telt zeventig werknemers en heeft vestigingen in Doetinchem, Ede, Arnhem en Utrecht. Bouwen en onderhouden met passie en trots, zo luidt de slogan en dat maakt Zegers Bouw ook echt waar. De menselijke maat voert er de boventoon.

Het is niet zo vreemd dat Zegers Bouw zich voortaan ambassadeur van de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ mag noemen. Het van oorsprong familiebedrijf wil op alle fronten toegevoegde waarde leveren, dus zeker ook aan de band met medewerkers, opdrachtgevers, onderaannemers, leveranciers en eindgebruikers. En dat wil het ook uitdragen, als voorbeeld richting andere werkgevers. “We zijn een sociaal bedrijf en hechten grote waarde aan een fijn persoonlijk contact”, vertelt directeur Johan Staring. “Natuurlijk zijn we een bedrijf en horen we omzet te draaien, maar dat mag niet ten koste gaan van de onderlinge verhoudingen het familiegevoel.”

Zegers Bouw biedt perspectief aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat gebeurt in alle vestigingen. “Iedereen heeft talenten en beperkingen”, benadrukt Frank Raasing, vestigingsleider van Zegers Bouw in Doetinchem. “Het is zaak om vooral de kansen te zien. Als er mogelijkheden zijn, zorgen we voor een werkplek. Zo’n traject gaat met vallen en opstaan en met een lach en een traan. Dat zijn we ons bewust, maar het is de moeite meer dan waard.” Zo kwam Marco Venderbosch ruim twee jaar geleden op detacheringsbasis binnen bij Zegers Bouw in Doetinchem. Marco kampt al lange tijd met ernstige reumatische klachten, maar dat is in zijn huidige functie geen probleem. “Ik werk iedere week 28 uur en ben op de woensdag vrij. Dat is prettig, want dan krijg ik de kans om te herstellen. Daar wordt dus rekening mee gehouden.” Zijn baan als werkvoorbereider op het gebied van installaties bevalt hem uitstekend. “Ik krijg hier alle vrijheid om mezelf te ontwikkelen. In feite is er een nieuwe functie voor me gecreëerd.” Frank Raasing en Johan Staring zijn erg tevreden over de rol van Marco. “Hij heeft veel kennis in huis en wil ervoor gaan. Marco biedt met zijn specifieke expertise echt meerwaarde voor het bedrijf. 1 + 1 is in dit geval 3!”

Wethouder Jorik Huizinga van de gemeente Doetinchem spreekt van een mooi praktijkvoorbeeld. Hij noemt de aanpak bij Zegers Bouw bijzonder. “Voor jullie is het de normaalste zaak van de wereld, zo blijkt uit jullie woorden, maar dat is natuurlijk niet overal zo. Het vereist een andere manier van denken. Door de deur open te zetten en je nek uit te steken, maken jullie het verschil. Daarmee verdient Zegers Bouw een groot compliment. Ga zo door!”

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.