Dusseldorp

Van links naar rechts: Judith Wopereis, accountmanager WerkgeversServicepunt Achterhoek, René Temmink, directeur operations van Batenburg Industriële Elektronica en wethouder Gerjan Teselink van de gemeente Berkelland

Batenburg Industriële Elektronica in Neede is een inclusief bedrijf. De 90 medewerkers vormen een afspiegeling van de samenleving. De onderneming, een onderdeel van Batenburg Techniek, ziet dat als een maatschappelijke taak. “Mensen met een afstand horen er bij, dat vinden we heel belangrijk. Het zijn bij ons volwaardige medewerkers”, vertelt René Temmink, directeur operations van Batenburg Industriële Elektronica.

Het bedrijf biedt momenteel via detachering zes mensen uit de doelgroep een vaste werkplek. “Dat doen we al jaren en het bevalt erg goed. Met duidelijke richtlijnen is er amper extra begeleiding nodig. De medewerkers hebben een enorme gedrevenheid en zijn heel precies. Ze zien bijvoorbeeld feilloos als een component verkeerd op een elektronische printplaat is geplaatst. Dat is heel knap en het loont, want daarmee worden faalkosten voorkomen”, aldus Temmink. Vanuit moederbedrijf Batenburg Techniek wordt inclusiviteit gestimuleerd. Bij Batenburg Industriële Elektronica is het een vast gegeven. “De werknemers voelen zich onderdeel van het team en zijn trots op wat ze doen en wat ze maken. Ze krijgen een prettige werkplek in een warme omgeving. Dat horen we ook vaak terug.” René Temmink kan het andere werkgevers zeker aanraden om hetzelfde pad te volgen. “Het is goed als bedrijven ervaren hoe mooi het is. Je moet het gewoon doen! Werkgevers mogen hier gerust informatie inwinnen en een keer komen kijken hoe het gaat. Ze zijn van harte welkom.

Wethouder Gerjan Teselink van de gemeente Berkelland sprak zijn waardering uit voor de aanpak bij Batenburg Industriële Elektronica. “Het is goed om te zien dat er in mogelijkheden wordt gedacht door sterke punten van mensen te benutten. Op die manier krijgen ze een passende plek bij een mooi hightech bedrijf. Ik hoop dat het deuren opent bij andere bedrijven die dit als een voorbeeld zien.”

Batenburg Industriële Elektronica richt zich op de assemblage van industriële elektronica. Er worden technisch hoogstaande elektronica producten geassembleerd, getest en gebouwd. Dit alles in nauw overleg en samenwerking met de klant en engineers, zodat er een klant specifiek eindproduct ontstaat. Door kwaliteit, service en flexibiliteit te bieden, staat het bedrijf garant voor een uitstekend product. Batenburg Industriële Elektronica is actief in veel sectoren zoals luchtvaart, scheepvaart, gas- en oliewinning, machinebouw, retail, de agrarische wereld en de medische industrie.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.