Van links naar rechts: Wethouder Jos Hoenderboom van de gemeente Oost Gelre, directeur Laurens Grashof van Alferink Installatietechniek en Leon ten Have, accountmanager WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA).

Alferink Installatietechniek in Groenlo staat voor vakmanschap, hoogwaardige producten en innovatieve oplossingen. Het familiebedrijf hecht grote waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Duurzaamheid zie je bij Alferink terug in de technische aspecten, maar zeker ook in het personeelsbeleid. “Medewerkers maken je bedrijf, daar moet je goed voor zijn en goed mee omgaan”, benadrukt directeur Laurens Grashof.

Alferink Installatietechniek telt ongeveer 75 werknemers. Medewerkers moeten lekker in hun vel zitten en zich kunnen ontplooien, zo is het idee. Dan blijft het werk interessant en kunnen ze structureel meerwaarde bieden. Daarom worden er tal van mogelijkheden aangereikt om via (bij)scholing en cursussen bij de tijd te blijven. De werving van nieuwe aanwas gebeurt op een actieve manier en deels in samenwerking met onderwijsinstellingen. Aan de andere kant heerst er een gezond werkklimaat en betaalt de werkgever de contributie van de sportschool. “Het personeel is je kapitaal. Het werkt heel positief als je beschikt over gezonde, vitale werknemers en een fijne werksfeer.” Er is sprake van een duidelijke toekomstvisie. “We maken duidelijke keuzes voor de lange termijn in plaats van alleen aan morgen te denken”, vertelt Laurens Grashof. De investeringen lonen. Medewerkers voelen zich prettig bij Alferink, lange dienstverbanden zijn heel normaal en het ziekteverzuim ligt opvallend laag. Vorig jaar lag dat cijfer op 2,4 procent.

People, Planet en Prosperity zijn de pijlers bij de Groenlose onderneming. Mens, milieu en maatschappelijke winst vormen de bepalende factoren. “We nemen op die punten onze verantwoordelijkheid. Vanwege het sociale karakter van ons familiebedrijf.” Mede daarom krijgen ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans op een passende baan bij Alferink. “Dat doen we al zo lang als ik me kan herinneren. Want ook dat hoort bij maatschappelijk verantwoord ondernemen.” Statushouders of medewerkers die lastig aan werk kunnen komen, zijn bij de onderneming van harte welkom. “Iedereen moet mee kunnen doen in de maatschappij. De kandidaten zijn heel verschillend. Er zitten slimme jongens bij, soms moet je meer tijd investeren. Maar met begrip en begeleiding kom je een heel eind, dat ervaren we al jaren zo. Als de mensen gemotiveerd zijn, is er veel mogelijk.”

Wethouder Jos Hoenderboom van de gemeente Oost Gelre en accountmanager Leon ten Have van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) waren onlangs te gast bij Alferink Installatietechniek om het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ te overhandigen. Er was tijdens het feestelijke moment niets dan lof. “Dit bedrijf mag zich met recht duurzaam noemen. Ik wil er de term sociale duurzaamheid aan toevoegen, want daar is hier zeker sprake van”, aldus de wethouder. Laurens Grashof was op zijn beurt blij met de samenwerking met WSPA. “Zij zorgen voor de goede randvoorwaarden, zodat wij onze nek durven en kunnen uitsteken.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.