Dusseldorp

Van links naar rechts: Henk-Jan Westhoff, Kees Geradts, Marije Kouwenberg, Kevin de Jong en Maaike Wortman.

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is een speerpunt bij Coffee Fresh. Het bedrijf maakt zich sterk voor een vitale bedrijfscultuur waarin mensen hun werk als zinvol en plezierig ervaren. Dat geldt ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze krijgen bij Coffee Fresh gelijke kansen. “Ze zijn van waarde en tellen gewoon mee”, zegt algemeen directeur Henk-Jan Westhoff.

Henk-Jan Westhoff, Maaike Wortman (HR adviseur) en Kevin de Jong (hoofd magazijn en expeditie) steken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken. Ze zijn zeer positief over de inzet en loyaliteit van mensen die in het verleden moeite hadden om aan een geschikte baan te komen. Ze krijgen bij Coffee Fresh de gelegenheid onderdeel te worden van het bedrijf en komen goed tot hun recht. “De ervaringen zijn erg positief. Het zijn heel betrokken en betrouwbare medewerkers”, vertelt Kevin de Jong. “Ze werken met veel plezier, zijn erg nauwkeurig en melden zich vrijwel nooit ziek.”

Coffee Fresh ziet inclusie als een belangrijke kernwaarde. De onderneming met een persoonlijke karakter wil geen onderscheid maken en biedt passend werk aan inmiddels zeven mensen uit de doelgroep. “De werkzaamheden met een vaste structuur in vooral het magazijn zijn daar erg geschikt voor. Het mes snijdt aan twee kanten. De medewerker heeft een fijne werkplek en meer balans in zijn leven en als bedrijf doen we er ons voordeel mee.” De maatschappelijke betrokkenheid van Coffee Fresh gaat best ver. Dat zie je terug in een goede, gerichte begeleiding van de kandidaten. Maar er worden soms ook functies gecreëerd om maatwerk te bieden. Een goed voorbeeld is André, een medewerker die in 2004 de diagnose MS kreeg en sindsdien passend werk naar vermogen doet. Coffee Fresh faciliteert het en ondersteunt de werknemer op alle mogelijke manieren. Zo zijn er meer voorbeelden te noemen bij het bedrijf. “Wat is er mooier dan rekening met elkaar te houden”, benadrukt Henk-Jan Westhoff. “We moeten niet in hokjes denken, maar iedereen mee laten doen.” Ondernemen is meer dan omzet en winst boeken. We voelen ons verbonden met de maatschappij en willen er echt toe doen.”

Coffee Fresh levert koffieautomaten, ingrediënten, accessoires en zorgt voor een snelle technische service. Het bedrijf met haar hoofdkantoor in Drempt bedient de zakelijke markt met een uitgebreid productassortiment en indien gewenst een compleet facilitair pakket. De onderneming ging bijna 100 jaar geleden van start als bescheiden bedrijf in de Achterhoek en is uitgegroeid tot een landelijk opererende organisatie met vijf vestigingen. Per jaar worden er meer dan 100 miljoen koppen Coffee Fresh koffie gedronken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.