Dusseldorp

Fotobijschrift, van links naar rechts: Wethouder Bert Kuster van de gemeente Oude IJsselstreek, Silvia Graat, Stijn Papen, Elles Nijkamp en Miranda Hermsen, accountmanager van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA).

Azora is al drie keer op rij uitgeroepen tot Beste Werkgever van Gelderland. Een titel waar de zorgverlener met recht trots op mag zijn. Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en kansen bieden. Daar zit de kracht van Azora. Op die manier bindt het medewerkers waaronder ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Want iedereen telt mee”, zegt regiomanager Jelle Hoogeveen. “Het is voor ons een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Het voor de Achterhoek zo kenmerkende naoberschap wordt bij Azora professioneel ingevuld. ‘Zo zorgen we voor elkaar’, aldus de slogan. Vanuit negen zorgcentra stelt de dienstverlenende zorginstantie alles in het werk om kwetsbare mensen zo zelfstandig mogelijk hun leven te laten leiden, in hun eigen vertrouwde woning of in een woonzorgcentrum. De centra zijn ook ontmoetingsplaatsen voor ouderen en jongeren, voor gezonden en zieken. Met elkaar en voor elkaar. Azora telt bijna 2.000 werknemers en ongeveer 1.200 vrijwilligers. Het is daarmee de grootste werkgever van de gemeente Oude IJsselstreek. “Er is altijd werk, want er zijn genoeg extra handen nodig. Maar het moet wel passen”, vertelt P&O-adviseur Elles Nijkamp. “Daarbij kijken we ook naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, want die verdienen beslist een kans.” Met de juiste begeleiding zijn er beslist mogelijkheden op een duurzame inzetbaarheid. Dat bewijs levert Azora al vele jaren. “We gaan via onder andere het WerkgeversServicepunt Achterhoek in gesprek met kandidaten en onderzoeken of een match mogelijk is. Daarbij kijken we vooral naar de kwaliteiten van iemand. En als het nodig is, kan er een passende functie worden geboden. We nemen de tijd, want de één heeft nou eenmaal meer tijd nodig.” Persoonlijke aandacht en een gerichte begeleiding zijn standaard in het traject. “Je moet elkaar kennen, dan kun je daarna de beste route kiezen. Naast de leidinggevende krijgt de kandidaat een maatje op de werkvloer die hem ondersteunt. Dat werkt erg goed.” Jelle Hoogeveen beaamt dat. “Daarmee vergroten we de kans van slagen, want het is natuurlijk wel de bedoeling om het tot een succes te maken.” Het zorgt ervoor dat medewerkers goed in hun vel zitten en zich kunnen ontwikkelen.” Een mooi voorbeeld is Stijn Papen, hij ging bijna een jaar geleden aan de slag bij locatie De Meulenbeek van Azora. Stijn heeft een gevarieerd takenpakket en levert zorg onder leiding van teammanager Silvia Graat. “We zijn heel blij met hem. Stijn functioneert prima, stopt er veel energie in en wordt hier op handen gedragen.” Ook de regiomanager heeft de positieve geluiden opgevangen. “Zonder Stijn komt er zand in de motor. Dat zegt wel wat.” Stijn heeft zijn draai gevonden en voelt zich thuis op zijn nieuwe werkplek. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin en ben enorm blij met de kans die me geboden is en de waardering.”

Wethouder Bert Kuster van de gemeente Oude IJsselstreek onderstreepte het belang van hoe Azora het aanpakt. “Iedereen doet er toe en heeft talenten. Een werkplek geeft je het gevoel erbij te horen en kan een belangrijke rol spelen om gelukkig te worden. We hebben werkgevers nodig die ruimte en tijd vrijmaken om deze mensen extra aandacht te geven en ondersteuning te bieden, zodat ze weer meetellen in de maatschappij en een doel hebben. Als gemeente stimuleren we dat, het past in ons sociale beleid.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.