Dusseldorp

Van links naar rechts op de foto: René Plaggenburg, Bram Baakman, Robert Paul (allen van Dusseldorp ISM) en Ellen Rouwhorst van WerkgeversServicepunt Achterhoek.

Bij HSF Logistics in Winterswijk zijn ongeveer 500 personen werkzaam. Ze zijn actief als chauffeur, monteur, in het distributiecentrum, de washal of op kantoor. Het bedrijf kan regelmatig nieuwe medewerkers gebruiken en kijkt daarbij ook naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waaronder statushouders. “Iedereen die graag bij ons wil werken, is welkom”, benadrukt directeur Frank Kremer.

Voor de werving van personeel maakt HSF Logistics gebruik van de diensten en het netwerk van uitzendbureaus en WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA). Dat betekent dat ook mensen die moeilijk aan een baan kunnen komen, een kans krijgen. “Dat vinden wij een maatschappelijke taak, het wordt binnen ons bedrijf ook wel als een plicht gezien”, aldus Kremer. HR functionaris Judith Theissen beaamt dat. “De mensen moeten wel echt willen, motivatie is van doorslaggevende betekenis. Maar als dat het geval is, zijn er veel mogelijkheden. We steken er in ieder geval veel tijd en energie in.” Volgens Theissen moet het wel op de werkvloer gedragen worden. “Een goede begeleiding is van cruciaal belang, dat gebeurt door medewerkers op de betreffende afdeling. Ze moeten geduld hebben en de kandidaten bij de hand nemen, vertrouwen opbouwen.” De afgelopen periode zijn er drie medewerkers uit de doelgroep op deze manier aan werk geholpen. De ervaringen zijn uitermate positief. Een vast dienstverband ligt bij gebleken geschiktheid in het verschiet. “Dat is wel de bedoeling ja. Je merkt ook dat deze medewerkers onder de juiste omstandigheden zich prima kunnen ontwikkelen. Daardoor functioneren ze naar behoren en daar is het om te doen.”

Wethouder Henk Jan Tannemaat van de gemeente Winterswijk en Sjoerd Westra, accountmanager van het WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) waren onlangs te gast bij HSF Logistics. Het bedrijf werd in het zonnetje gezet vanwege de verdiensten als het gaat om sociaal ondernemen. De wethouder heeft er veel waardering voor. “Ik ben heel blij dat HSF Logistics haar taak om inclusie te bevorderen zo serieus neemt. Het bedrijf helpt medewerkers die een steuntje in de rug nodig hebben. En je ziet waar dat toe kan leiden. Voor onze maatschappij is het erg belangrijk dat iedereen mee kan doen. Daarvoor hebben we werkgevers als deze hard nodig.” Ook Sjoerd Westra stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. “De organisatie verdient een dikke pluim.” Vandaar dat na het bedrijfsbezoek het bordje dat hoort bij de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ aan de directeur en HR functionaris kon worden overhandigd met een bos bloemen.

HSF Logistics is één van de grootste koeltransporteurs van ons land. Het bedrijf met vestigingen in o.a. Winterswijk, Nijmegen en het Duitse Neuenkirchen-Vörden geldt als dé specialist in geconditioneerd vervoer. Met eigen koel- en vrieshuizen voor op- en overslag, emballage-oplossingen, moderne software, inhouse opleidingen en value addes logistics biedt HSF Logistics een totaalpakket. Wat in 1908 begon met paard en wagen is uitgegroeid tot een bedrijf van ruim 1.500 medewerkers dat zo’n 15 miljoen kilo geconditioneerde producten per week op- en overslaat en transporteert naar de verwerkende industrie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.