Dusseldorp

Van links naar rechts: Ruth Spit, wethouder Jorik Huizinga van de gemeente Doetinchem, Timo Spit en Marja Timmermans, accountmanager WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA).

Betwice in Doetinchem maakt een stormachtige ontwikkeling door. Het familiebedrijf van Timo, Ruth en Gert-Jan Spit ging in januari 2018 van start en groeide al snel uit haar jasje. Vandaar de verhuizing van de Edisonstraat naar een groter pand met meer mogelijkheden in de Fabriekstraat. Betwice verricht (de)montage- en assemblagewerkzaamheden voor de maakindustrie. Het personeel bestaat voornamelijk uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en studenten van het Graafschap College en Prakticon.

Betwice is een bijzonder bedrijf met bevlogen ondernemers en een sociaal hart. Het biedt een plek voor studenten die ervaring op kunnen doen en het geeft mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt de kans terug te keren op de werkvloer. “Je ziet dat er een groot gebrek is aan technische vakmensen. Aan de andere kant zijn sociale werkplaatsen gesloten of uitgekleed”, vertelt Timo Spit. “Daar spelen wij met Betwice op in. We bieden mensen die tussen wal en schip zijn gevallen en graag willen re-integreren een prettige werkplek met perspectief. We slaan op twee vlakken een slag, zoals onze bedrijfsnaam ook aangeeft.” Betwice neemt maatschappelijke verantwoordelijkheid en levert opdrachtgevers optimale kwaliteit en leverbetrouwbaarheid.

De eigenaren merken dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt veel meer kunnen dan wordt gedacht. “We zorgen voor werk op maat, daardoor ontwikkelen ze zich net zo als reguliere werknemers”, merkt Timo Spit op. “Als je ze extra aandacht geeft, is er veel mogelijk”, vult Ruth Spit haar zoon aan. “Het doet iets met hun zelfvertrouwen. Ze ontwikkelen zich en na verloop van tijd kunnen ze meestal zelfstandig aan de slag. Er is niks mooiers als het lukt om de mensen duurzaam in te kunnen zetten. Het geeft plezier en veel voldoening.” Ruth zorgt zelf voor de begeleiding op de werkvloer en volgde de cursus tot jobcoach. “Je moet weten wat er speelt bij mensen en geduld hebben. Het gaat soms met vallen en opstaan, maar daar moet je doorheen kijken. We hebben een lange adem. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ze lid worden van onze familie, want zo zien we ons bedrijf.” Wethouder Jorik Huizinga van de gemeente Doetinchem onderstreept de kracht van Betwice. “Jullie zijn uniek en bieden Unieke Achterhoekers een nieuwe toekomst. Dat gebeurt door anders te denken en vooral naar de mens te kijken. Daarmee steek je je nek uit, dat verdient alle waardering.” Marja Timmermans, accountmanager van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) onderstreept de woorden van de wethouder. “Bij Betwice is iedereen welkom omdat iedereen meetelt.”

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.