Fotobijschrift: Gerjan Teselink (links) wethouder van de gemeente Berkelland en Richard Klomp, productie coördinator van Meilink.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij Meilink zeker geen ondergeschoven kindje. Het thema krijgt vorm in de relatie met werknemers, klanten, leveranciers en de omgeving. Het bedrijf in Borculo gelooft in een toekomst met hernieuwbare energie, zoals wind- en zonne-energie. Het toepassen van duurzame materialen en het tegengaan van verspilling en onnodig afval zijn onderwerpen die eveneens aandacht krijgen. Met zorg omgaan met mensen, de planeet en het bedrijf. Voor Meillink is People, Planet, Profit het structureel inzetten op inclusie, continuïteit en toekomst.

Meilink geldt als specialist in het ontwerpen en vervaardigen van bestendige verpakkingen. De onderneming is tevens sterk in het vakkundig verpakken, hightech reinigen en vervoeren van industriële kapitaalgoederen. Bedrijven in alle sectoren van de maakindustrie doen een beroep op Meilink zodat hun goederen op tijd en in perfecte staat op de plek van bestemming komen.

Mensen maken het bedrijf, zo is het uitgangspunt bij Meilink. Het personeelsbestand mag in het kader van inclusie een afspiegeling zijn van de maatschappij. Dat betekent dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij Meilink een prima werkplek kunnen vinden. “Deze groep hoort er zeker bij”, vertellen Peter en Frederiek Rikken. “We laten ze volwaardig meedoen. Ze zijn ook hard nodig, want er is een tekort aan vakkrachten. We hebben al enkele positieve ervaringen achter de rug. Daardoor blijven we kansen bieden aan mensen die lastig aan een baan komen. Dat vinden we hier heel normaal.” Richard Klomp, productie coördinator is verantwoordelijk voor de begeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Met de juiste ondersteuning en het bieden van maatwerk zijn ze meestal goed inzetbaar. Personen met een autistische achtergrond hebben bijvoorbeeld baat bij structuur. Daar wordt op ingespeeld in het takenpakket.” Volgens Klomp werpt de aanpak zijn vruchten af. “De mensen bloeien op en wij krijgen er betrokken medewerkers voor terug. Mensen die hier graag willen werken en niet gelijk weer weg zijn. Dat is heel prettig.” Een belangrijk onderdeel is de motivatie. “Als mensen willen werken, kan er veel. Abdul, een statushouder uit Syrië, werkt inmiddels 1,5 jaar bij ons. Dat gaat uitstekend. Abdul is positief ingesteld, leergierig, trots op zijn werk en altijd op tijd. We zijn echt heel blij met hem. En zo zijn er meer voorbeelden. Daarom gaan we zeker door op de ingeslagen weg.”

De gemeente Berkelland en WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) waarderen de aanpak en de inspanningen die worden gedaan door Meilink. Onlangs was een delegatie op werkbezoek. Daarbij werd het bordje dat hoort bij de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ uitgereikt door wethouder Gerjan Teselink. Richard Klomp nam het bordje en een bos bloemen in ontvangst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.

*Op maandag 28 september heeft de uitreiking plaatsgevonden.