Uitreiking Award aan de winnaar: Thea Brinkhuis (Manager WSPA/Unieke Achterhoekers aan het werk!) Jorik Huizinga (Wethouder centrumgemeente Doetinchem) Fam. Gesthuizen (Ploccos Horeca Groep) Miranda Hermsen (Accountmanager WSPA)

Winnaar Unieke Werkgever Award: Ploccos Horeca Groep 

De winnaar van de Unieke Werkgever Award 2019 is Ploccos Horeca Groep. Het bedrijf biedt al vele jaren werkgelegenheid aan Unieke Achterhoekers die aan de slag kunnen bij De Plok, Jan & Jan, Steak’m en Montferland Catering.

Er wordt een werkplek geboden op basis van wat iemand kan en de werkzaamheden worden op maat aangepast naar het arbeidsvermogen, vertellen eigenaren Frank en Geerte Gesthuizen van het familiebedrijf waarin ook hun vier kinderen actief zijn. De onderneming biedt tevens werkervaringsbanen voor Unieke Achterhoekers. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen zo de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen waardoor talenten echt zichtbaar worden. Iedereen telt mee bij Ploccos Horeca Groep. Het bedrijf wil in de samenstelling een afspiegeling zijn van de maatschappij. “We staan open voor mensen die moeilijk een baan kunnen vinden”, aldus Frank Gesthuizen. “Voor ons is dat heel vanzelfsprekend, ze horen er gewoon bij. Je krijgt er prima medewerkers voor terug. We besteden veel tijd en aandacht aan de begeleiding en geven steeds meer verantwoordelijkheden. Dat werkt goed.” Momenteel ondervindt Ploccos Horeca Groep grote hinder van de coronacrisis. De bedrijven zijn noodgedwongen gesloten. In samenwerking met WSPA is het traject ‘van werk naar werk’ ingezet. Zo’n 25 medewerkers zijn tijdelijk aan de slag bij andere werkgevers. “Een mooie oplossing in een lastige tijd”, besluit Gesthuizen.

Eerder wonnen Paper Management Services (PMS) uit Hengelo Gelderland en Timmerije in Noordijk de Unieke Werkgever Award voor hun bijdrage aan inclusief ondernemen.

Kijk in onderstaand filmpje naar de bezoeken bij de genomineerden en de uitreiking van de Unieke Werkgever Award 2019!