Stef Arentsen van Prinzen: “Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hier prima aan de slag.”

Prinzen hecht waarde aan inclusiviteit: ‘Het is de moeite meer dan waard’

Prinzen in Aalten hecht waarde aan inclusiviteit. Daarom worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgenomen in het team. Momenteel zijn een medewerker op de productieafdeling en een schoonmaker via detachering actief bij het bedrijf. “Ze worden behandeld zoals alle personeelsleden”, zegt Stef Arentsen van Prinzen.

Prinzen is de grondlegger van automatisering voor broedeieren en gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van complete oplossingen op het gebied van eierverwerkingsmachines; van semi-automatische eierinpakmachines tot complexe ei & tray systemen voor broederijtoepassingen. Geavanceerde machines van hoge kwaliteit garanderen een optimale beschikbaarheid van de systemen. Met een wereldwijd dealer netwerk  wordt een continue bereikbare customer support service geboden. In Aalten werken 110 mensen. Regelmatig krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op een baan. Dat gebeurt via detachering. “Ik werk hier nu twaalf jaar en ik weet niet anders. Ons bedrijf staat er altijd voor open. Dat komt omdat we inclusief ondernemen hoog in het vaandel hebben staan.” Stef Arentsen coördineert de gang van zaken. Hij is Affairs & Resource Officer en verantwoordelijk voor relatiebeheer en stagebegeleiding. “Mensen die moeite hebben om aan werk te komen, kunnen hier prima aan de slag. In de begeleiding steken we net zoveel energie als nodig is. Dat is de moeite meer dan waard. Het geeft veel voldoening als het lukt. En als het niet lukt, hebben we het in ieder geval geprobeerd.” Volgens Arentsen horen deze medewerkers er volledig bij. “Er wordt beslist geen onderscheid gemaakt. Ze zorgen voor een positieve sfeer, zijn er trots op dat ze hier werken en het Prinzen shirtje mogen dragen.”

Bedrijf

Prinzen BV, opgericht in 1984, begon op de regionale markt met onderhoud en service voor eierverwerkingsapparatuur. Prinzen startte vrij snel met de ontwikkeling van zijn eigen machines voor de broederijsector: specialistische broedramenpakkers en specifieke overzetmachines. Gedurende de jaren, is het bedrijf gegroeid naar een succesvolle aanbieder van eierverwerkings- en trayverwerkingsapparatuur. Door de klantvraag goed te vertalen naar  functionele en efficiënte systemen, biedt Prinzen perfecte automatisering aan haar klanten,  voor een breed scala aan processen. Om het marktaandeel te vergroten in een groeiende en wereldwijde markt, besloot Prinzen BV in 1999 aan te sluiten bij de Vencomatic Group. Vencomatic Group is een  groep bedrijven werkzaam in de pluimvee sector, waarvan de familie Van de Ven eigenaar is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.