Youk (links) en Björn Grotenhuys van Albert Heijn Grotenhuys bij het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ dat een mooie plek aan de gevel heeft gekregen.

Björn Grotenhuys van Albert Heijn Grotenhuys in Vorden: ‘Iedereen verdient een kans’

Het is een mooi succesverhaal. Youk (19) liep een snuffelstage bij Albert Heijn in Vorden en dat beviel erg goed. Hij sprak de wens uit om er te blijven werken. Eigenaar Björn Grotenhuys twijfelde niet en bood hem een vast contract aan voor 24 uur per week.
“Want iedereen verdient een kans.”

Inmiddels werkt Youk al bijna twee jaar bij de vestiging van Albert Heijn in Vorden. Hij is medewerker van de afdeling diepvries en zorgt ervoor dat alles vlotjes verloopt. “Hij weet precies wat hij moet doen en is uitgegroeid tot een volwaardig medewerker.” Youk zelf is dik tevreden met zijn baan. “Het werk vind ik erg leuk en ik heb fijne collega’s. Wat wil je nog meer! Natuurlijk was het eerst even wennen, maar ik kreeg er al snel handigheid in.” Youk functioneert prima binnen het bedrijf. “Je moet de tijd nemen voor de begeleiding”, spreekt Björn Grotenhuys uit eigen ervaring. “Maar dat is helemaal niet erg. Het is mooi om te zien dat het werkt. Youk heeft het naar zijn zin, past in het team en is hier helemaal opgebloeid. Daar put ik zelf ook veel energie uit.” De supermarktmanager heeft zelf een zusje met een geestelijke en lichamelijke handicap. “Ik heb er een zwak voor en je bent dan eerder geneigd zo’n traject in te gaan. Ik kan het collega werkgevers alleen maar aanraden. Je krijgt er veel voor terug en Youk voegt echt iets toe.” De positieve ervaring heeft ervoor gezorgd dat Björn het een vervolg wil geven. “Ik wil vaker mensen die lastig aan werk kunnen komen een kans geven. Daarover ben ik in gesprek met WerkgeversServicepunt Achterhoek. Het contact verloopt goed. Op die manier kan ik mijn steentje bijdragen.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.