Tjalle Bulten, vestigingsleider van Ordelman & Dijkman Installaties in Hengelo Gelderland, ambassadeur van de campagne Unieke Achterhoekers aan het werk.

Ordelman & Dijkman Installaties laat sociale hart spreken: ‘Iedereen is bij ons uniek’

Ordelman & Dijkman Installaties is een typisch familiebedrijf. Het koppelt een professionele werkhouding met een gemoedelijke sfeer. De totaalinstallateur in Hengelo Gelderland hecht grote waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat zie je zeker ook terug in het personeelsbeleid. “Iedereen is bij ons uniek”, zegt vestigingsleider Tjalle Bulten.

Ordelman & Dijkman Installaties bestaat ruim 60 jaar en vormt een onderdeel van Van Losser Installatiegroep met 14 bedrijven. De onderneming streeft continuïteit na in de gehele bedrijfsvoering. Het laat haar sociale hart spreken als het om de medewerkers gaat. Mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt krijgen bij Ordelman & Dijkman Installaties de mogelijkheid de draad weer op te pikken. Dat gebeurt op kantoor maar vooral ook in de prefab werkplaats. Hier kan onder geconditioneerde omstandigheden worden gewerkt. Installatiemonteurs die het werk op de bouwplaats niet meer kunnen volhouden, om welke reden dan ook, kunnen we op deze manier voor de sector behouden. Maar ook mensen die niet uit de branche komen, krijgen bij ons de kans om aan de slag te gaan. Dat heeft al tot veel positieve ervaringen geleid. “Voor iemand die wil en gemotiveerd is, zijn er volop mogelijkheden. Je moet dan denken aan vaktechnisch inhoudelijke werkzaamheden, maar er is ook repeterend werk en assemblage. Indien nodig zorgen we voor het bijbrengen van extra vaardigheden. Iedereen heeft competenties, maar je moet ze wel willen zien en gebruiken. We kijken naar wat iemand kan, daar wordt met een passende werkplek op ingespeeld. Dat kan maatwerk zijn.” De menselijke maat voert altijd de boventoon. “We vinden het leuk en belangrijk om te doen en hebben niet het idee dat we iets unieks doen. Voor ons is het eigenlijk heel vanzelfsprekend. Het zit in ons DNA.” Ordelman & Dijkman Installaties heeft hart voor techniek en is een erkend leerbedrijf. Jaarlijks worden er zo ongeveer 10 jongens in eigen huis opgeleid, dat gebeurde zelfs in de crisisjaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.