Barbara Schimmel en Erwin Nijhuis houden het bordje vast dat hoort bij de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’.

De missie van MaxX Onderwijs: ‘Maak werk van je talent’

Het is de ideale plek om mensen te begeleiden die ondersteuning nodig hebben in het arbeidsproces. Bij MaxX Onderwijs in Neede weten ze precies wat daarvoor nodig is. Immers, de leerlingen hebben met hetzelfde te maken. “Het past bij wat wij zijn en bij wat wij doen”, zeggen directrice Barbara Schimmel en Erwin Nijhuis, hoofd facilitaire zaken en trajectbegeleider.

Door de quotumregeling vanuit de Participatiewet worden sinds 2015 bedrijven en instellingen geacht mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden. MaxX Onderwijs onderstreept het belang van harte en werkt er structureel aan mee. “Het wordt van ons verwacht en we voldoen er graag aan. In dat kader hebben we in het leerwerk traject gemiddeld vijf mensen in dienst”, weet Erwin Nijhuis als geen ander. In het “leerwerk traject werken de medewerkers mee binnen de facilitair dienst. Van conciërge, lunchverkoop, gastvrouw/heer bij vergaderingen en ouderavonden tot het dagelijks en periodiek onderhoud in onze school. Het dienstverband duurt maximaal achttien maanden. “Iedereen heeft beperkingen, maar we kijken nadrukkelijk waar juist de kwaliteiten van iemand liggen”, merkt Barbara Schimmel op. Iedereen leert op verschillende manieren. Dit vraagt om een individuele aanpak, zo wordt maatwerk geboden. “Het is zaak in kaart te brengen wat iemand nodig heeft. Tijdens het traject proberen we zoveel mogelijk bagage mee te geven voor een vervolgstap. Zo krijgen de medewerkers in een prettige omgeving de kans de draad weer op te pakken.” Op deze manier zijn er een aantal medewerkers  succesvol uitgestroomd. Het heeft voor mooie praktijkvoorbeelden gezorgd. Erwin Nijhuis: “Daar krijg je energie van. Onze naam met een dubbele X spreekt wat dat betreft boekdelen. De eerste X staat ervoor dat iedereen de x-factor heeft en de tweede X wil zeggen dat we er alles aan doen om het maximale eruit te halen.”

De samenwerking met WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) en Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) verloopt uitstekend, aldus Schimmel en Nijhuis. “We pakken het met zijn allen heel positief op, de begeleiding is optimaal. We zoeken naar mogelijkheden om de samenwerking verder uit te breiden. Met onze opleidingsmogelijkheden liggen er op dat vlak nog allerlei kansen.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.