Rolf Winter van Met Gezond Boerenverstand voor de vestiging van zijn bedrijf in Lochem.

Rolf Winter van Met Gezond Boerenverstand: ‘Passend werk bieden, is pure winst’

“Iedereen heeft unieke talenten, maar dat moet je wel zien.” Volgens Rolf Winter eigenaar van o.a. het bedrijf Met Gezond Boerenverstand hebben medewerkers geen afstand tot de arbeidsmarkt, zoals vaak wordt gezegd. “Ik vind dat een vervelende en foutieve term. Er is geen afstand. Het is eerder het onvermogen van werkgevers om passend werk te bieden. Want dat zou je moeten doen, en dat is echt niet zo moeilijk.”

Rolf Winter wil met voorbeelden zijn verhaal kracht bijzetten. “Ik laat medewerkers zelf hun werktijden bepalen. Het is niet productief om avondmensen om 07:30 te laten beginnen. Dat geldt ook voor een werkplek. Een prikkelgevoelige collega laat je niet in een kantoortuin werken. Door er rekening mee te houden, is het geen probleem. Dat geldt voor meer situaties en meer medewerkers. Iedereen heeft wel iets.”

Met Gezond Boerenverstand levert toegankelijke digitale oplossingen voor met name gemeenten. Het bedrijf met vestigingen in Doetinchem en Lochem geldt als een expert op het gebied van webtoegankelijkheid. “De producten zijn zo goed dat ze voor iedereen te gebruiken zijn”, vertelt Winter. “Dat wil zeggen goed voor te lezen, met contrasteisen en bijvoorbeeld media-ondertiteling. Daardoor zijn ze ook geschikt voor mensen met visuele, auditieve en motorische beperkingen. Zo verzorgen we de inrichting en invulling van websites, bijvoorbeeld die van ‘Meedoen in’ voor verschillende gemeentes.” Met Gezond Boerenverstand telt 20 medewerkers. Het gaat vooral om programmeurs, helpdeskmedewerkers en toegankelijkheidsexperts. 10 werknemers kwamen voorheen moeilijk aan werk, maar maken direct volwaardig deel uit van het team. “Ze zijn niet anders dan de andere medewerkers. Dat zegt al genoeg.” Wat is de drijfveer van Rolf Winter om mensen die aan de zijlijn staan een baan aan te bieden? “Mensen moeten op weg worden geholpen. Niet iedereen heeft namelijk gelijke kansen gekregen. Ik vind dat meer ondernemers hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Het zorgt voor pure winst. Want naast de persoon profiteert het bedrijf. Je krijgt er prima werknemers voor terug en dat komt de productie weer ten goede. Dus hoort het bij sociaal en vooral slim ondernemen.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.