Adrie Flipsen van SDO Werkt.

SDO Werkt: ‘Medewerkers zijn van toegevoegde waarde’

SDO Werkt is een uniek assemblagebedrijf met vestigingen in Beek (Montferland) en Barneveld. De onderneming assembleert een heel divers pakket aan producten en modules voor derden. De grootste kracht zit in het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een professionele en goed georganiseerde omgeving.

Adrie Flipsen en Dick Brons zijn de eigenaren van SDO Werkt. Zij hebben de overtuiging dat veel meer mensen met een beperking in onze samenleving van toegevoegde waarde kunnen zijn. Daardoor kunnen zij enerzijds bijdragen aan de samenleving en anderzijds zichzelf ontwikkelen en zich een nog meer waardevol individu voelen. Maar liefst zo’n tachtig procent van de medewerkers van SDO Werkt in Beek heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. “Deze mensen functioneren prima”, zegt Adrie Flipsen. “Daarmee leveren we het bewijs je ook op deze manier een commercieel bedrijf kan runnen. En dat niet alleen. De medewerkers voelen zich hier op hun gemak en zitten daardoor goed in hun vel.”

Door de aanpak kan een duurzame winstgevende beweging ontstaan waardoor een breed scala werkzaamheden tegen een laag tarief kan worden uitgevoerd in plaats van in lageloonlanden. Dat gebeurt door een goede organisatie met kennis van processen en logistiek en een duidelijk winstoogmerk te mengen met de inzet van mensen met een beperking. “Onze medewerkers zijn ons belangrijkste ‘gereedschap’. Hierdoor is er een natuurlijke drive om het personeel te blijven ontwikkelen en de aandacht te geven die ze nodig hebben. Als het moet, geven we tien keer uitleg. Dat doen we graag.” Er is een duidelijke wisselwerking met Laborijn, WerkgeversServicepunt Achterhoek en gemeenten. “We weten elkaar goed te vinden. Als we iemand nodig hebben, trekken we aan de bel. En als zij een geschikte kandidaat hebben, melden ze zich. De samenwerking is daardoor heel vruchtbaar.”

SDO staat voor Sociaal Durven Ondernemen. De naam spreekt boekdelen. “Iedereen moet kunnen meedoen. Door de Participatiewet kunnen mensen tussen wal en schip vallen. Ons bedrijf biedt uitkomst. Het lijkt op een sociale werkplaats, maar het wordt op een commerciële manier ingevuld. Het is mooi dat het werkt, want het gaat meestal goed. Medewerkers krijgen de kans zich te ontwikkelen en we bieden een functie die past bij iemands voorkeur. Daar houden we rekening mee, want dat vergroot de kans op succes.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.