Van links naar rechts: Wethouder Gerjan Teselink van de gemeente Berkelland overhandigt het bordje aan Marian Klein Gebbinck. Zij krijgt tevens een bos bloemen van Judith Wopereis (rechts) van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA).

Zorgboerderij Kumufit op landgoed ’t Hulsevoort biedt ruimte aan mensen om zich te ontwikkelen

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen er werkervaring opdoen of zelfs een baan vinden. Bij Zorgboerderij Kumufit op landgoed ’t Hulsevoort in Beltrum investeren ze in mensen. “We creëren graag een passende werkplek. Er is hier altijd wat te doen”, vertelt drijvende kracht Marian Klein Gebbinck.


Zorgboerderij Kumufit op het landgoed ’t Hulsevoort in Beltrum biedt zorg aan kinderen, jong volwassenen en ouderen met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen. Het gaat om opvang en vrijetijdsbesteding. Daarnaast is Het Vlinderhofje, een flexibele dagopvang en Buitenschoolse Opvang (BSO) voor kinderen er gehuisvest. De zorg wordt geboden met gediplomeerd personeel. De medewerkers hebben kennis en ervaring met de verschillende doelgroepen. De zorg- en logeerboerderij is volledig toegerust met alle voorzieningen en voldoet aan de eisen. Binnen het team staan regelmaat, duidelijkheid en structuur voorop en daarnaast wordt een zinvolle vrijetijdsbesteding zeer belangrijk gevonden. De kinderen blijven voor de activiteiten in en rond de boerderij, een plek van maar liefst zes hectare. “We hebben oog en oor voor de wensen en gevoelens van de cliënten”, weet Marian Klein Gebbinck. “Daarbij creëren we op onze boerderij een gezellige en gemoedelijke sfeer waarin rust een voornaam uitgangspunt is.” Bij de werkzaamheden krijgt het team van Marian hulp van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “We kijken goed naar wat mensen kunnen en leuk vinden, dat is maatwerk. Zo kunnen ze zich ontwikkelen.” Judith Wopereis van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) klopt zo nu en dan aan met een kandidaat. “We kunnen altijd bij Marian terecht. Ze gelooft in de kracht van mensen. Dat heeft al tot succesverhalen geleid, met een vaste baan tot gevolg. Soms lukt het ook niet en soms is de werkervaring die is opgedaan een springplank naar een andere baan.”

Wethouder Gerjan Teselink van de gemeente Berkelland reikte het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ uit en toonde zich verheugd met de aanpak van Kumufit. “Ik ben onder de indruk van de positieve kijk op alles. Men zet hier de schouders eronder en geeft vanuit het hart kansen aan medewerkers en cliënten. Dat is uniek, vandaar dat dit bordje meer dan verdiend is.”