Albert Ketz (midden) van Sligro in Doetinchem krijgt het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ en een bos bloemen overhandigd van Miranda Hermsen en wethouder Jorik Huizinga.

Sligro Doetinchem zet mensen in hun kracht

Sligro Doetinchem heeft oog voor inclusief ondernemen. Vestigingsdirecteur Albert Ketz vindt het belangrijk dat mensen een plek wordt geboden waar ze zich kunnen ontwikkelen. Het gaat om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en studenten van Prakticon, de school voor voortgezet praktijkonderwijs. “Het past bij goed noaberschap”, meent Albert Ketz.


Sligro Doetinchem heeft behoefte aan goed personeel en het wil een bijdrage leveren aan haar maatschappelijke verplichting. Die twee onderdelen kunnen prima gecombineerd worden, zo blijkt uit het verhaal van Albert Ketz. “We willen mensen in hun kracht zetten door te kijken waar hun kwaliteiten liggen. Daar gaan we gericht mee aan de slag met een gedegen stuk begeleiding. Dan is de kans op succes het grootst.” De vestigingsdirecteur en zijn team steken er veel energie in. “Je moet soms wat vaker uitleggen wat de bedoeling is. Het vergt geduld, maar het is ook ontzettend leuk. Want het loont in de meeste gevallen en daar gaat het om.”

Het mes snijdt aan twee kanten. Enerzijds krijgen mensen de mogelijkheid zich te ontwikkelen, anderzijds krijgt het bedrijf er loyale medewerkers voor terug. Een goed voorbeeld vormt Allan. Hij begon anderhalf jaar geleden via WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) bij Sligro in Doetinchem. Inmiddels heeft Allan een contract voor onbepaalde tijd. Hij doet alle voorkomende werkzaamheden waaronder de goederenontvangst en de verzorging van de winkel en het magazijn. “Allan heeft flinke stappen gemaakt en is uitgegroeid tot een volwaardig medewerker. Hij is veel zelfverzekerder geworden en wij zijn heel blij met hem.” Naast mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen studenten van Prakticon de kans ervaring op te doen bij Sligro Doetinchem. Wethouder Jorik Huizinga toonde zich onder de indruk van de inspanningen die worden gepleegd. “Ik word heel enthousiast van de aanpak. Deze werkgever ziet de meerwaarde en levert een bijdrage aan de toekomst van mensen en de ontwikkeling ervan.”

Sligro Doetinchem is een moderne horecagroothandel van 3.500 vierkante meter. Klanten worden door gemotiveerde foodprofessionals ondersteund met een deskundig advies en een snelle service. Met het uitgebreide assortiment wordt aandacht besteed aan specifieke wensen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.