Van links naar rechts: Miranda Hermsen, Koen Defyn en wethouder Jorik Huizinga in de Doetinchemse winkel van Odin.

Odin in Doetinchem wil mensen mee laten doen

De biologische winkel Odin heeft in veel opzichten oog voor duurzaamheid. Dat zie je terug in het assortiment, maar ook in het personeelsbeleid. Het bedrijf met een vestiging in Doetinchem wil mensen binden en kansen bieden. Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt profiteren daarvan.


“We willen mensen mee laten doen”, zegt Koen Defyn, bedrijfsleider van Odin in Doetinchem. “Daarom helpen we ook medewerkers die moeilijker een baan kunnen vinden op weg. Door ze een werkplek te bieden of werkervaring op te laten doen. Dat kan dan weer als opstapje worden gebruikt.” De bedrijfsleider doet dat omdat het nuttig is en een goed gevoel geeft. “Meedoen en erbij horen is voor deze categorie van grote betekenis. Daar leveren we graag onze bijdrage aan. Het past ook bij ons bedrijf. Vandaar dat we er voor open staan.” Wethouder Jorik Huizinga van de gemeente Doetinchem deelde een compliment uit tijden de uitreiking van het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’. “Het is goed om te zien dat mensen die het lastig hebben op de arbeidsmarkt een steuntje in de rug krijgen, zoals hier het geval is. Ze worden zo geholpen om onderdeel te zijn van de maatschappij.”

De vestiging in Doetinchem is de 27e winkel van foodcoop Odin. Eerder heette de zaak Het Volle Pond. Onder leiding van eigenaresse Marion van Haag groeide de zaak uit tot een grote en gezellige winkel met veel producten uit de eigen regio. Van Haag droeg Het Volle Pond in februari over aan Odin. Sindsdien wordt de winkel met dezelfde dosis liefde en aandacht voortgezet. Klanten kunnen er terecht voor biologische en biodynamische boodschappen. Iedereen kan lid worden van coöperatie Odin. Leden zijn mede-eigenaar en kunnen gebruik maken van ledenvoordeel in de vorm van korting op de producten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.