Wethouder Jorik Huizinga (links) overhandigt het bordje dat hoort bij de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ aan Corné Huntink van Hupackso.

Hupackso maakt gebruik van ieders kwaliteiten

Een bedrijf succesvol runnen en tegelijkertijd sociaal ondernemen. Hupackso maakt het al jaren waar. Maatschappelijk verantwoord ondernemen speelt er een grote rol. Er werken ongeveer 35 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op de nieuwe locatie in Doetinchem en 23 in Terborg. Er wordt hen een geschikte werkplek aangeboden waarbij gebruik wordt gemaakt van ieders kwaliteiten. “Wij vinden het belangrijk om deze mensen een kans te geven, zodat ze kunnen functioneren binnen een regulier bedrijf”, zegt Theo Huntink. Hij is samen met zijn zoons Thomas en Corné eigenaar van Hupackso. “We krijgen er een goed gevoel van, maar het is bedrijfseconomisch ook interessant zodat het een toekomstbestendige onderneming is.”

Hupackso werd opgericht in 2016. Het zelfstandige bedrijf is nauw verbonden met Corthogreen, eveneens in handen van de familie Huntink. Hupackso is een jong en dynamisch verpakkingsbedrijf gevestigd in Doetinchem gespecialiseerd in handmatig verpakken, assemblage en logistiek fulfilment. De slogan luidt: ‘professionals in verpakken’. Dit komt door de jarenlange ervaring van de medewerkers. Hupackso verzorgt handmatig inpakken, maar is ook sterk in machinaal inpakken. Er staan machines voor sealen, krimpen, omsnoeren en flowpacken ter beschikking. Verder behoort assemblage tot de kernactiviteiten. Je moet dan denken aan het aanbrengen van etiketten of stickers op producten, producten bundelen en eventueel samenvoegen in omdozen, het opzetten en vullen van displays en het verpakken van producten in zakjes. Door het bundelen van krachten kan de gewenste verpakkingsoplossing worden geboden zoals een totaalservice. Zo is het mogelijk om goederen bij het bedrijf aan te leveren in bulk. Vervolgens worden ze verpakt in de juiste verpakkingseenheid en kunnen de dozen van de juiste etiketten worden voorzien. De zending kan dan direct naar de klant worden verzonden. De werkzaamheden worden grotendeels verricht door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat gebeurt bij de vestiging in Terborg en sinds kort op onze nieuwe locatie in Doetinchem. “Het werkt prima”, merkt Corné Huntink op. “De gezamenlijke inspanningen met Laborijn werpen zijn vruchten af. De talenten van medewerkers komen naar boven, mede door een goede begeleiding op de werkvloer.” Zijn broer Thomas knikt bevestigend. “Het wordt als nuttig werk ervaren. We kunnen het werk in de Achterhoek houden en met onze flinke capaciteit zijn korte levertijden gegarandeerd. Daarin kunnen we ons onderscheiden.” Wethouder Jorik Huizinga van de gemeente Doetinchem vindt dat Hupackso trots mag zijn op wat het heeft neergezet. “Het benutten van talenten is een speerpunt en met een langetermijnvisie wordt er continuïteit geboden.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.