Frank van Es (links), Hans Jansen van Wolkyshop en Thea Brinkhuis.

Hans Jansen van Wolkyshop.com: ‘We worden er een beter bedrijf van’

Het centraal magazijn van Wolkyshop.com is gevestigd in ’s-Heerenberg. Daar zijn acht medewerkers actief. Daaronder ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “We maken geen onderscheid en worden er een beter bedrijf van”, zegt manager Hans Jansen.


“Laat maar komen.” Dat is steevast het antwoord van Hans Jansen als Frank van Es accountmanager van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) met een nieuwe kandidaat op de proppen komt. “Frank kent ons bedrijf en weet precies wie we kunnen gebruiken. Dat gaat heel goed. Nieuwe medewerkers waren de afgelopen tijd erg welkom. Dat heeft met onze groei te maken. We zijn in  vier jaar van vier naar acht medewerkers gegroeid.”

Wolkyshop.com in ’s-Heerenberg vormt het logistieke hart van de online bestellingen, het valt onder het moederbedrijf Wolky dat in 1982 werd opgericht door de broers Kees en Jan Diks. Er zijn twaalf fysieke winkels. Vanuit het magazijn in ’s-Heerenberg worden de schoenen verstuurd naar de klanten. Het gaat er efficiënt aan toe. Door het gebruik van barcodes is de voorraad digitaal beschikbaar. De voorraad telt zo’n 20.000 paar schoenen. Daardoor krijgen klanten vaak al de volgende dag de bestelling gratis thuis geleverd. De allround magazijnmedewerkers zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden. “Ze moeten een drive hebben en passen bij het bedrijf”, merkt Jansen op. “Onze schoonmaakster is inmiddels doorgegroeid naar magazijnmedewerkster en is mijn plaatsvervanger. Dat zegt wel wat.”

Wolkyshop.com heeft een hecht team en staat bekend als een sociale onderneming. “We zien de talenten van mensen en steken er energie in om iemand te laten slagen. Dat is niet altijd makkelijk, maar wel zinvol. Zeker als het lukt. Dit beleid mag ik uitvoeren van de eigenaren, dat is natuurlijk wel belangrijk.”

Thea Brinkhuis, manager van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) had lovende woorden voor de aanpak bij Wolkyshop.com “Er wordt naar mogelijkheden gekeken. Iedereen mag meedoen, daarvoor zijn we het bedrijf zeer erkentelijk. Hier is duidelijk sprake van een werkgever met het hart op de goede plek.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.