Anita Nieuwenhuis van ETI ontvangt een bos bloemen en het bordje dat hoort bij de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ van wethouder Joop Wikkerink van de gemeente Aalten.

Bij ETI in Aalten is het de normaalste zaak van de wereld. Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt die aan de slag kunnen en volledig meedraaien in het werkproces. Toch zijn nog veel bedrijven terughoudend op dit gebied. Vandaar dat wethouder Joop Wikkerink van de gemeente Aalten toch graag even de aandacht wilde vestigen op ETI. De onderneming gaat voortaan door het leven als ambassadeur van de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk.’

Een bordje voor aan de gevel en een bos bloemen. Anita Nieuwenhuis van ETI is blij met de erkenning, maar tegelijkertijd wil ze benadrukken dat haar bedrijf de aanpak niet als bijzonder ziet. Al hebben ze veel oog voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusiviteit. “Voor ons is het heel gewoon. Iedereen heeft gelijke kansen. We willen een juiste afspiegeling zijn van de maatschappij. Mede daarom halen we mensen die minder kansrijk zijn hier binnen. En dat werkt over het algemeen erg goed. We zien geen verschil, ze doen wat bij ze past.” ETI nam vorig jaar de firma Habatec BV over. Bij het bedrijf werken nu in totaal 22 personeelsleden. Daarvan hebben er 5 een afstand tot de arbeidsmarkt. “Ze zijn gedetacheerd, maar horen er helemaal bij. Zo voelen ze dat ook. Daar zijn ze trots op. Ze worden omarmd door collega’s en zijn als het ware opgenomen in de familie. Wat verder opvalt is dat deze medewerkers zeer betrokken zijn. We geven ze het vertrouwen en dat wordt waargemaakt. Daarom gaan we zeker op deze voet door.”

ETI ontwerpt en levert transformatoren voor industriële en medische toepassingen. Daarnaast produceert het bedrijf bedradingen, power units, gelijkstroomvoedingen, constant voltage transformers en beschikt het over een eigen bakeliet afdeling. ETI is onderdeel van stichting NiVoGe, een samenwerkingsverband van hoogwaardige technische bedrijven (ARA behoort er ook toe). Ieder met hun eigen expertise en klantenkring, samen met een gemeenschappelijk doel: het creëren en stimuleren van goede werkgelegenheid. NiVoGe is opgericht door Gerard Rave. Naast het stimuleren van innovatie heeft deze stichting ook een sociaal karakter en een maatschappelijk doel: het bevorderen van werkgelegenheid.

Meer weten over inclusief werkgeverschap? Neem contact op met het WerkgeversServicepunt Achterhoek!