Willem

Willem (27) heeft het hbo-diploma Assistent Accountancy op zak. Door zijn beperking wordt hij weleens onderschat op het gebied van leervaardigheden en intelligentie. Onterecht, want zodra hij structuur heeft én zich op zijn gemak voelt werkt hij planmatig en constructief door. Hij is geknipt voor de baan als administratieve kracht. Daarbij biedt Pincvision datgeen wat hij nodig heeft: een rustige werkomgeving, vertrouwen en structuur. Als aan die voorwaarden is voldaan, functioneert hij beter dan wie ook.
“Als ik structuur heb, werk ik in hoog tempo planmatig en consequent door.”

Willem
(Administratief medewerker bij Pincvision)
Sinds augustus 2014 werkt Willem bij Pincvision in Doetinchem als administratieve kracht voor diverse afdelingen. Dit bedrijf met zo’n 40 medewerkers helpt grote internationale bedrijven met het voldoen aan wetgeving bij wereldwijde export, door administratieve processen uit handen te nemen van de klant.
[…]

  • Jorim Wentink

Jorim Wentink

Wajonger Jorim Wentink (25) is op zijn 16de van school gegaan. Dat stilzitten en concentreren op taaie lesstof in de schoolbanken was niet zo zijn ding. Daar staat tegenover dat Jorim enorm gedreven is in zaken die zijn interesse hebben en hij graag uitdagingen aangaat. Ook heeft hij een goed gevoel voor humor en is communicatief zeer vaardig.
“Een vast contract, dat is mijn doel!”

Jorim Wentink
(Algemeen medewerker bij Herwers in Hengelo)
Jorim Wentink (25) werkt bij dealerorganisatie Herwers Groep, vestiging Hengelo  in Gelderland en is daar algemeen medewerker. Dit autobedrijf heeft 9 vestigingen in Oost-Nederland en vertegenwoordigt de merken Dacia, Hyundai, Mitsubishi, Nissan en Renault.
[…]

  • chris

Chris

Chris (24) had jarenlang onrust in zijn lijf vanwege zijn ADHD. In de loop der tijd leerde hij er beter mee omgaan. Maar wie zou hem een kans geven? Hij is leergierig, heeft altijd goede zin, houdt van leren in de praktijk en heeft iets met techniek. Bij Hittech Bihca werkt hij als cleanroommedewerker in een ruimte met weinig prikkels. Hierdoor kan hij zich goed concentreren.
“Ik maak weer ergens deel van uit, heb leuke collega’s.”

Chris
(Chris werkt bij Hittech Bihca)
Sinds een halfjaar werkt Chris bij Hittech Bihca in Winterswijk als cleanroommedewerker. Dit bedrijf ontwikkelde zich in 25 jaar tot een betrouwbare toeleverancier van vooraanstaande machinebouwers.
[…]

Mike Aalders

Wajonger Mike Aalders (37) werkt zo’n 5 jaar bij Stravers Promotions in Ulft. Omdat hij wat onzeker is, heeft hij af en toe iets meer bevestiging nodig dan gemiddeld. Werken doet hij heel graag! Het maakt hem eigenlijk niet uit wat voor werk. Hij pakt echt alles aan. Dat is één van de redenen waarom hij na zijn praktijkopleiding nog geen enkele dag thuis zat zonder werk. Daar is hij best trots op.
 “Ik vind werken heel leuk.”

Mike Aalders
(Magazijnmedewerker bij Stravers Promotions)
Mike Aalders werkt zo’n 5 jaar bij Stravers Promotions in Ulft. Deze groothandel biedt relatiegeschenken aan. De meeste artikelen levert Stravers met bedrukking. Het bedrijf bestaat al meer dan 30 jaar en koopt de basisproducten tegen scherpe prijzen in.
[…]

  • Koppelman

Kevin Mengerink

Kevin Mengerink (25) volgde praktijkonderwijs. Deze echte doener heeft meer structuur en duidelijkheid nodig, en kan zich minder goed uiten. Als hem iets dwars zit, kost het Kevin moeite daarover te praten. Daarom gedraagt hij zich soms ‘anders’. Maar Kevin is een harde werker, is beresterk, wil alles aanpakken, heeft altijd goede zin en is een echt buitenmens. Met deze talenten is hij geknipt voor een baan als tuinman.
 “Ik krijg de kans nieuwe talenten te ontwikkelen.”

Kevin Mengerink
(Tuinman bij Hoveniersbedrijf Koppelman)
Kevin Mengerink werkt zo’n 3 jaar bij Hoveniersbedrijf Koppelman. Dit bedrijf is 30 jaar geleden opgericht door Chris en Monique Koppelman. Het legt tuinen aan en onderhoudt die voor gemeenten, instellingen, bedrijven en particulieren.
[…]

Olaf Jung

Olaf Jung (48) werkt bij Kringloop Drenthen in Eibergen. Zijn leven is een aaneenschakeling van vallen en opstaan. Steeds opnieuw werk vinden was niet eenvoudig. Zijn leeftijd en Wajong-status speelden daarbij een negatieve rol. Toch hield hij de moed erin en stelde alles in het werk om een baan te vinden. Olaf is commercieel, sociaal, klantvriendelijk en kan goed autorijden. Kortom; hij is geknipt voor een baan bij een kringloopwinkel.
 “Eerst moest ik wennen aan het arbeidsritme, maar al snel werkte ik fulltime”

Olaf Jung
(Chauffeur bij Kringloop Drenthen)
Sinds een maand of 3 werkt Olaf bij Kringloop Drenthen. Deze kringloopwinkel in Eibergen is een initiatief van ondernemer Melvin Drenthen, die 3 jaar geleden de stap zette om kringloopwinkelondernemer te worden. […]

Jolanda Volman-Te Winkel en Tanja Peppelman

Jolanda Volman-Te Winkel (49) en Tanja Peppelman (24) werken bij Globe Group. Beiden hebben ze een tijdje een bijstandsuitkering gehad. Door hun schouders er vol onder te zetten, zich proactief op te stellen en kansen te benutten is het hen gelukt uit de bijstand te komen. Ze zorgen weer voor zichzelf!
 “We zorgen weer helemaal voor onszelf!”

Jolanda Volman-Te Winkel en Tanja Peppelman
(Werken beide bij Globe Group)
Jolanda Volman-Te Winkel (49) en Tanja Peppelman (24) werken bij Globe Group als beveiliger én verkeersregelaar. Globe Group in Zelhem richt zich op beveiliging (Globe Security), op het regelen van het verkeer (ETS) en er is een inpandig opleidingscentrum (B.O.C Opleidingscentrum). Bij deze organisatie werken zo’n 150 mensen. […]

  • Amber Nijman Hippisch Centrum

Amber Nijman

Amber Nijman (28) heeft PPD-NOS en klassiek autisme. Dat ‘etiketje’ heeft ze pas op haar 24ste gekregen. Het verklaarde voor haar waarom ze binnen groepen buiten de boot viel, moeite had met rekenen en omgaan met anderen lastig vindt. Maar Amber heeft ‘iets’ met dieren en is niet bang om vies te worden. Bij dieren voelt ze zich volledig op haar gemak en ze ziet het meteen als een dier iets onder de leden heeft.
 “Werken aan de lopende band wilde ik echt niet. Met dieren werken is mijn ambitie!”

Amber Nijman
(Medewerker bij Hippisch Centrum De Achterhoek)
Amber Nijman werkt ruim 3 jaar bij Hippisch Centrum De Achterhoek. Bij dit paardenbedrijf in IJzerlo, dat te boek staat als een vijfsterren manege, kan jong en oud alle facetten van de paardensport beoefenen. […]

Amanda Gordt

Amanda Gordt (27) werkt bij E-Belts in ’s-Heerenberg en heeft een lichte vorm van PDD-NOS. Daardoor heeft ze bijvoorbeeld wat moeite met het leggen van contacten en voelt ze zich ongemakkelijk in grote ruimtes. Maar Amanda gaat liever uit van haar talenten! Ze is precies, loyaal, leergierig en staat open voor nieuwe processen. Voldoende eigenschappen om waardevol te zijn op de arbeidsmarkt.
 “Eerst moest ik wennen, maar ik leer het werk snel”

Amanda Gordt
(Magazijnmedewerkster bij E-Belts)
Amanda Gordt werkt sinds een paar maanden bij groothandel E-Belts in ’s-Heerenberg. Het bedrijf ontwikkelt leren riemen, bretels en gespen en levert die aan lederwarenzaken, schoenmakerijen en herenmodezaken in heel Nederland. […]

Gerrie Massop en Brenda Wanrooy

Gerrie Massop en Brenda Wanrooy werken bij Mabeon. Beiden hebben een arbeidshandicap, maar dat betekent niet dat ze ongeschikt zijn voor werk. Integendeel! Ze zijn zelfs heel goed in het werk dat ze doen. Door zijn accuratesse heeft Gerrie snel in de smiezen als hoeveelheden niet kloppen. Brenda haat troep en viezigheid, waardoor schoonmaken echt haar ding is.
“Aan de ene kant is het niet leuk een stempel te krijgen, aan de andere kant helpt het.”

Gerrie Massop en Brenda Wanrooy
(Werken beiden bij Mabeon)
Gerrie Massop (53) en Brenda Wanrooy (25) werken bij schoonmaakbedrijf Mabeon in Doetinchem. Mabeon is een bijzonder bedrijf omdat het merendeel van de medewerkers (zo’n 60%) een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Gerrie is magazijnbeheerder en Brenda werkt er als schoonmaker.  […]