Jorim Wentink

Wajonger Jorim Wentink (25) is op zijn 16de van school gegaan. Dat stilzitten en concentreren op taaie lesstof in de schoolbanken was niet zo zijn ding. Daar staat tegenover dat Jorim enorm gedreven is in zaken die zijn interesse hebben en hij graag uitdagingen aangaat. Ook heeft hij een goed gevoel voor humor en is communicatief zeer vaardig.

“Een vast contract, dat is mijn doel!”

Jorim Wentink

(Algemeen medewerker bij Herwers in Hengelo)
Jorim Wentink (25) werkt bij dealerorganisatie Herwers Groep, vestiging Hengelo  in Gelderland en is daar algemeen medewerker. Dit autobedrijf heeft 9 vestigingen in Oost-Nederland en vertegenwoordigt de merken Dacia, Hyundai, Mitsubishi, Nissan en Renault.

Er werken zo’n 190 mensen waarvan 10% leerling of stagiair is. Vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid streeft het autobedrijf ernaar zo’n 5% van het totale personeelsbestand in te vullen met mensen die een arbeidsbeperking hebben.

Pech door de crisis
Jorim vindt het achteraf gezien geen goede zet dat hij op zijn 16de van school is gegaan. “Maar ik ben gewoon geen schooljongen. Ik ben iemand die graag met zijn handen werkt en in beweging is. Toen ik van school ging, vond ik wel direct een baan en zo heb ik het vak van loodgieter geleerd. Maar door de crisis had ik twee keer pech. De twee werkgevers voor wie ik achtereenvolgens werkte, konden mij geen vast contract geven. Ze konden het risico niet nemen, en ik begreep dat ook. Het waren hele sociale en fijne werkgevers. Daar lag het niet aan.”

Thuiszitten
“Als je een tijdje thuis zit, is dat in het begin niet vervelend. Ik vermaak me snel, heb veel klusjes rondom huis en pak die graag aan. Zo maak ik graag muziek en help mijn moeder, die slechtziend is. Maar werken is natuurlijk veel leuker en uitdagender. Als je werkt, hoor je weer ergens bij! Je hebt contact met collega’s, kunt met elkaar ouwehoeren en je leert nieuwe dingen. Ook dat laatste is natuurlijk fijn. Ik wil niet stilstaan. Want als je stilstaat, ga je eigenlijk achteruit.”

Geknipt voor de baan
Toen de medewerker van het Werkgeversservicepunt Achterhoek hem belde dat er een baan bij Herwers was en hij op gesprek mocht, was hij blij en nerveus. “Ik kende autobedrijf Herwers wel en het leek me fantastisch om er te gaan werken. Het sollicitatiegesprek verliep goed en ik kreeg een proefplaatsing. Heel erg fijn! Want ik houd ervan met mensen om te gaan en klussen te doen. Oh ja.., en ik heb mijn rijbewijs. Dat was ook één van de voorwaarden. Autorijden is leuk!”

Werkzaamheden
’s Morgens begint Jorim met wat vaste handelingen zoals het schoonmaken van de koffiezetmachine in de kantine, de boel aan kant maken en de voorraden aanvullen. De rest van de dag wordt flexibel ingevuld. Hij wast en poetst auto’s, brengt of haalt onderdelen en vervoert klanten. “Ik vind het fijn om met mensen te praten. Als er een aanrijding is geweest en ik de klant mag ophalen, houd ik er natuurlijk rekening mee dat mensen geschrokken zijn. Dan ben ik heel meelevend. Maar als ze niet willen praten, houd ik mijn mond.”

Vast contract
Jorim werkt sinds november 2016 bij Herwers. Ze zijn tevreden over hem, hebben ze gezegd. Hij hoopt van harte dat hij nu voor het eerst een vast contract krijgt. “Ik hoop echt dat ik hier nog heel lang kan blijven. Ik heb het zo ontzettend naar mijn zin. Mijn collega’s zijn aardig, de sfeer is fantastisch en het werk is leuk. Laatst ben ik een paar dagen ziek geweest en toen ik terugkwam, was het in de kantine best rommelig.” Met een brede glimlach: “Ze kunnen me niet meer missen!”

Functiecreatie iets voor u?
Ziet u mogelijkheden binnen uw bedrijf om mensen zoals Jorim een kans te geven? Bij Herwers hebben ze functiecreatie toegepast. Dat betekent dat minder moeilijke taken worden weggehaald bij de duurdere vakmensen. Bij Herwers is functiecreatie zeer succesvol. Meer weten over functiecreatie of wilt u inzichtelijk maken of functiecreatie werkt binnen uw bedrijf? Kies dan voor de gratis Quick Scan. Bel het Werkgeversservicepunt Achterhoek: 088 – 36 50 400.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren