Willem

Willem (27) heeft het hbo-diploma Assistent Accountancy op zak. Door zijn beperking wordt hij weleens onderschat op het gebied van leervaardigheden en intelligentie. Onterecht, want zodra hij structuur heeft én zich op zijn gemak voelt werkt hij planmatig en constructief door. Hij is geknipt voor de baan als administratieve kracht. Daarbij biedt Pincvision datgeen wat hij nodig heeft: een rustige werkomgeving, vertrouwen en structuur. Als aan die voorwaarden is voldaan, functioneert hij beter dan wie ook.

“Als ik structuur heb, werk ik in hoog tempo planmatig en consequent door.”

Willem

(Administratief medewerker bij Pincvision)
Sinds augustus 2014 werkt Willem bij Pincvision in Doetinchem als administratieve kracht voor diverse afdelingen. Dit bedrijf met zo’n 40 medewerkers helpt grote internationale bedrijven met het voldoen aan wetgeving bij wereldwijde export, door administratieve processen uit handen te nemen van de klant.

Willem werkt 24 uur per week en houdt zich onder meer bezig met het verzamelen en controleren van gegevens om die vervolgens te verwerken tot verschillende aangiften voor de klant.

Hbo werk- en denkniveau
De opleidingen die Willem heeft gevolgd passen uitstekend bij de eisen die Pincvision stelt aan zijn functie. Het bedrijf vraagt namelijk minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de juridische-, economische- of bedrijfskundige richting. Na het afronden van de opleiding administrateur mbo-4 niveau stroomde Willem door naar het hbo. In 2,5 jaar tijd haalde hij het diploma Assistent Accountancy. In de zomer van 2012 studeerde hij af en vond daarna vrijwel direct een baan bij een adviesbureau.

Niet teveel prikkels
Willem: “Er zijn mensen die houden van reuring; hoe drukker hoe beter. Dat is prima, maar ik houd daar juist niet van. Ik functioneer beter wanneer er structuur is en ik op een rustige plek kan werken. Mijn hersenen filteren prikkels van buitenaf minder goed. Daardoor kan ik overprikkeld raken, wat zorgt voor een gevoel van onveiligheid. Ik raak dan als het ware de controle kwijt en dat voelt heel naar. In mijn tijd bij het adviesbureau werd er minder rekening gehouden met dit aspect van mijn persoonlijkheid. Daar kwam bij dat ik na 2 jaar weinig tot geen ontplooiingsmogelijkheden zag. Ik heb toen zelf de stap genomen om opnieuw te gaan solliciteren.”

Bij Pincvision staat mens centraal
Via het Werkgeversservicepunt Achterhoek kwam het contact tussen Willem en Pincvision tot stand. Tijdens de sollicitatieprocedure speelde zijn jobcoach een belangrijke rol en eigenlijk doet ze dat nog steeds. Eens per 2 weken is er contact en dat waarderen zowel Willem als zijn werkgever. Omdat de managers bij Pincvision ervan uitgaan dat een succesvolle organisatie alleen gevoerd kan worden met mensen die optimaal functioneren, zijn zij bereid maximaal te investeren in arbeidsomstandigheden. Dus zorgde Pincvision voor intensieve begeleiding door Willem te koppelen aan een vast aanspreekpunt (collega). Daarnaast is Kitty Heusschen (HR manager) er altijd voor hem. Er werd een rustige werkplek gecreëerd en wat meer structuur aangebracht dan gebruikelijk. Een voorbeeld? Steevast op woensdag spreekt Willem met zijn vaste aanspreekpunt de planning voor de week erop door. Ook is er in het begin een ‘printscreenboekje’ gemaakt met daarin een stap-voor-stap procesbeschrijving. Ter controle maakt Willem nog altijd gebruik van dit boekje en als het nodig is, maakt hij voor nieuwe procedures zelf zo’n stappenplan.

Kansen pakken en doorgroeien
Willem is blij met de kansen die hij bij Pincvision krijgt. Het vaste contract dat hij in september 2016 kreeg, is een heuse mijlpaal. Bij Pincvision kan hij zichzelf zijn en wordt hij gerespecteerd. “Ik ben blij met mijn collega’s, die allen even behulpzaam zijn. Dit geeft mij het vertrouwen te mogen zijn wie ik ben en zorgt ervoor dat ik kan blijven groeien. Een voorbeeld van die groei vindt hij zelf zijn initiatief om squashevenementen te organiseren voor alle collega’s. Willem: “Zoiets deed ik hiervoor niet. Maar nu vind ik het juist leuk om alles te coördineren. Nog leuker vind ik het enthousiasme van de collega’s, wat aanstekelijk is. Steeds meer collega’s doen mee, ongeacht het functielevel. Op de squashbaan is iedereen gelijk en er wordt fanatiek gestreden. Met alle collega’s kan ik goed opschieten en in de pauze wandelen we samen.”

Een collega met autisme?
Wilt u een Unieke Achterhoeker met autisme een kans geven? Wij brengen u graag in contact met een Unieke Achterhoeker die zich goed kan concentreren, plichtsgetrouw, analytisch, goudeerlijk is en hard kan werken! Neem contact op met Werkgeversservicepunt Achterhoek. Bel: 088 – 36 50 400

* Op verzoek van deze Unieke Achterhoeker is zijn naam gefingeerd.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren