Hoe verloopt de eerste werkdag van de Unieke Achterhoeker?

Harrie-Afbeelding-bijsluiters-800

U wilde socialer ondernemen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geven die ze verdienen. Waarom niet, heeft u gedacht. Daarom nam u telefonisch contact op met het Werkgeversservicepunt Achterhoek. Dat was de eerste stap. Vervolgens doorliep u de stappen 2 tot en met 6. Zo vond u úw Unieke Achterhoeker en vandaag komt hij voor het eerst. Best spannend…

Wat heeft een Unieke Achterhoeker nodig?
Natuurlijk kan een jobcoach van het Werkgeversservicepunt uw Unieke Achterhoeker op de werkvloer begeleiden. Hij komt op gezette tijden om het hoekje kijken. Op zo’n moment vinden gesprekken plaats met de Unieke Achterhoeker en eventueel met u of met collega’s. Jobcoaches zijn echte professionals, werken proactief en zijn altijd op zoek naar oplossingen. Het inzetten van een jobcoach is gratis voor een periode van maximaal 6 maanden.

Harrie© is de ideale collega
Uit onderzoek door CNV Jongeren en Vilans is naar voren gekomen dat begeleiding van een Unieke Achterhoeker door een collega de kans op succes op de werkvloer vergroot. Daarom hebben CNV Jongeren en Vilans Harrie© in het leven geroepen. Harrie© is de personificatie van de ideale collega. Harrie staat voor: Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk. Harrie© zet zich in voor de integratie en acceptatie van de Unieke Achterhoeker. Alle activiteiten en acties van Harrie© zijn van invloed op de tevredenheid en productiviteit van de Unieke Achterhoeker. Bovendien speelt Harrie© een belangrijke rol bij het sociale aspect van werk; zorgen dat de nieuwe collega een fijne plek in het team kan innemen.

Kan iedereen Harrie© worden?
De rol van Harrie© moet je liggen, dus niet iedereen kan Harrie© worden. Bovendien is het handig als deze collega hetzelfde werk doet, of op dezelfde afdeling werkt zodat hij op de hoogte is van de werkinhoud. Nog een belangrijke voorwaarde? Harrie© heeft en krijgt de tijd een collega-werknemer te begeleiden.

Harrie© workshop
Is uw Unieke Achterhoeker begonnen, heeft u een Harrie© op het oog en wilt u dat hij zijn rol goed kan vervullen? Het is mogelijk uw Harrie© een training te laten volgen zodat hij optimaal wordt klaargestoomd voor zijn nieuwe, belangrijke taak.

Meer weten over Harrie©?
Wilt u meer weten over Harrie©. Kijk dan eens op de website Ikbenharrie.nl