Pincvision

In 2002 startte CEO Edo Bosga met zijn bedrijf Pincvision in Doetinchem. Pincvision met zo’n 40 betrokken medewerkers helpt multinationals met het voldoen aan wetgeving bij wereldwijde export. Ze nemen de administratieve processen van hun klanten uit handen. Bij deze processen speelt innovatieve en unieke ICT een belangrijke rol. Hierdoor kan Pincvision heel snel werken.

Persoonlijke groei betekent samen vooruit
“Het gedachtegoed om mensen vooruit te helpen zit bij Pincvision verankerd in de bedrijfsfilosofie”, zegt Edo. “Wij zijn ervan overtuigd dat je een succesvolle organisatie alleen goed kunt runnen met mensen die optimaal functioneren. Dat wij ons best doen om ook mensen met een beperking een plek te bieden binnen onze organisatie vinden wij vanzelfsprekend.”

Werkgeluk
“Plezier in je werk hebben is beter voor alles en iedereen”, vult HR Manager Kitty Heusschen aan. “Bij Pincvision vinden we het belangrijk dat mensen lekker in hun vel zitten en daarom houden we de werkvreugde goed in de gaten. Bovendien vinden we dat werk en privé met elkaar in balans moeten zijn. Wij stellen ons flexibel op als het bijvoorbeeld gaat om werktijden en thuiswerken. Het is een kwestie van geven en nemen. Als een medewerker veel geeft aan Pincvision, geven we met plezier ook veel terug.”

Streven naar topteams
Kitty: “Om het beste uit onze medewerkers te halen en ze niet alleen te laten doen waar ze heel goed in zijn, maar ook rollen te geven waar ze hun passie en bevlogenheid in kwijt kunnen, kijken we naar persoonlijke drijfveren. Dit inzicht helpt mee een perfect afgestemd en gebalanceerd team te kunnen samenstellen. Door Pincvision op deze manier in te richten, ontstaat een optimaal gewenste manier van samenwerken en het nemen en krijgen van verantwoordelijkheden. Met als resultaat een hoge medewerkerstevredenheid, betrokkenheid en laag verzuim.”

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

“Bij Pincvision vinden we het belangrijk dat mensen lekker in hun vel zitten en daarom houden we de werkvreugde goed in de gaten.”

Nieuwe functie – buiten de kaders denken
Kitty: “Toen de werklast intern groter werd, zijn we gaan kijken naar de teamsamenstelling en hebben we een nieuwe functie van Administratief Medewerker Data gecreëerd. Tijdens het opstellen van het functieprofiel onderkenden we dat deze functie ook perfect konden invullen door een medewerker met een beperking. Wij zijn met deze vacature naar het Werkgeversservicepunt Achterhoek gestapt om te onderzoeken of er geschikte kandidaten met een passend profiel waren voor deze functie. Zij stelden al snel een geschikte kandidaat voor. Met hem hebben wij onze gebruikelijke sollicitatieprocedure doorlopen. Vanaf de eerste ontmoeting was er een match. Zowel qua persoonlijkheid als kennisniveau. Door een stoornis in het autistisch spectrum vindt hij het fijn om volgens een bepaald stramien administratief werk te verrichten. Dit was voor ons geen belemmering om met elkaar in zee te gaan. Integendeel; we zagen juist de toegevoegde waarde voor Pincvision als werkgever vanuit intern maatschappelijk oogpunt. Het Werkgeversservicepunt Achterhoek faciliteert een proefperiode van 2 maanden die de mogelijkheid biedt om aan elkaar te wennen. Drie jaar later, werkt deze Unieke Achterhoeker nog steeds bij ons en heeft hij een vast contract voor 24 uur. Hij is enorm gegroeid, wat goed voelt voor beide partijen.”

De noodzaak van maatwerk
Kitty: “De ontwikkeling en begeleiding van iemand aannemen met een beperking vergt juiste coaching voor de hele organisatie. De jobcoach speelde een belangrijke rol bij de introductie en ontwikkeling. Tijdens een teambijeenkomst vertelde zij aan de betrokken teamleden welke voorwaarden nodig zijn om iemand met autisme optimaal en zelfstandig te laten functioneren. Net als bij het eerdergenoemde drijfverenonderzoek, gaan wij ook hierbij uit van de krachten van de medewerker. Het doel binnen Pincvision is het creëren van optimale werkomstandigheden, zodat iedereen tot zijn recht komt.”

Waardevolle werknemer
Pincvision bewijst dat een werknemer met autisme een waardevolle arbeidskracht kan zijn, mits hij of zij goed wordt ondersteund en begeleid op de werkplek. Wilt u een Unieke Achterhoeker met autisme een kans geven? Wij brengen u graag in contact met een Unieke Achterhoeker die zich goed kan concentreren, plichtsgetrouw, analytisch, goudeerlijk is en hard kan werken! Neem contact op met Werkgeversservicepunt Achterhoek. Bel: 088 – 36 50 400